Йордан Сталев вече не е председател на Съдийската комисия на

...
Йордан Сталев вече не е председател на Съдийската комисия на
Коментари Харесай

БФС отстрани шефа на съдиите

Йордан Сталев към този момент не е ръководител на Съдийската комисия на БФС. Той бе отхвърлен от Бюрото на Изпълкома  " поради създалите се условия " (по думите на пресаташето на футболния съюз Христо Запрянов).

 Създалото се събитие е акцията на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в офисите на БФС предишния вторник. Тогава бяха конфискувани компютърни фигурации и документи, а от прокуратурата оповестиха, че следствието е за корупция в спорта. Пак тогава стана ясно, че Сталев е бил извикан на разпит, както и още четирима души от средите на футболните рефери. Другото станало известно име от разпитаните бе на мениджъра на съдиите Илонка Джалева. 

Вчера Джалева е подала оставка, която е призната от Бюрото на Изпълкома. Сталев обаче е отхвърлен, а на негово място е назначен шефът на съдийската комисия на столичния регионален съвет на БФС Костадин Стоичков.

Другото решение на неколцината от подалия оставка 15-членен изпълком на БФС бе одобряването на Георги Дерменджиев за селекционер на националния тим на мястото на Красимир Балъков. Бившият ментор на " Лудогорец " и " Левски " бе обявен още в понеделник от отговорника за националните тимове в оставка Йордан Лечков, само че номинацията бе оспорена от различен член на Изпълкома - президента на " Славия " Венцеслав Стефанов, който отиде на вчерашното съвещание със своя кандидатура за разискване - на досегашния ментор на " Ботев " (Пд) Николай Киров.

Все отново решението е в интерес на Дерменджиев, който ще подпише контракт за 6 месеца с алтернатива за удължение с още 2 години. Първоначалният период не е инцидентен, тъй като през март националният тим има два мача против към момента незнайни съперници за класиране на Евро 2020 в баражите сред отборите от Лигата на нациите.

" Предполагам, че Дерменджиев ще бъде публично показан в най-скоро време. Тепърва би трябвало да научим кои ще бъдат неговите помощници, а когато всичко бъде официализирано, ще бъде разгласен ", описа пресаташето на БФС Христо Запрянов, който разясни и за какво сбирката е била във формат " Бюро ": " По правилник (б.р. - поради оставките в петък на всички членове) има право да се събира Изпълнително бюро, а не всички членове на Изпълкома да участват ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР