Йордан „Попа“ Марков пое изцяло отговорността за откритата наркоферма в

...
Йордан „Попа“ Марков пое изцяло отговорността за откритата наркоферма в
Коментари Харесай

Попа пое отговорността за наркофермата в Поморие

Йордан „ Попа “ Марков пое напълно отговорността за откритата наркоферма в Поморие, като по този метод той дава опция на другите двама арестувани при спецакцията от 8 август – Мартин „ Барбарона “ Душев и Веселин „ Плешивия “ Кръстев - да се измъкнат по-леко, оповестява "Флагман ".

Това стана ясно на днешното преразглеждане на мярката им за неотклонение от Апелативния съд, което бе поискано от бранителите им. Всички те през днешния ден пред апелативните магистрати пледираха за по-лека мярка, в частност „ домакински арест “.

Държавното обвиняване в лицето на зам.-Административния началник на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова, бе изрично, че жалбата за изменение на мярката е неоснователна. Трите арестувани са с богато престъпно минало и има заплаха да се укрият.

Всички трима юристи на обвинените пък изрекоха сходни мнения. По отношение на Кръстев стана ясно, че има непрекъснат адрес, другарка, от която има новородено и той е единственият, който може съответно да се грижи за тях.

За Душев, който е с богато престъпно минало, осъждан цели 7 пъти, бе разкрито, че има показан трудов контракт, живее на непрекъснат адрес в Поморие, където е и открит от полицията, има малко дете и е оправдан с последно закононарушение, осъществено през 2006 година Адвокатът му изясни, че той имал и ослепително процесуално минало.

И двамата юристи акцентираха още, че третият обвинен – Йордан „ Попа “, в чийто градина бе открита и огромна част от марихуаната – е признал изцяло, че опиатът е персонално негов. Той самичък бил засадил и самичък отглеждал конопа, а повода за това била болната му сестра. Тази догадка наподобява в идните месеци ще става все по-популярна измежду арестуваните с коноп в България.

Това удостовери и самият юрист на Попа: „ Той е признал, че опиатът е негов. Отглеждал го е, с цел да прави масло от него, което да дава на болната си сестра. Повечето от присъдите на подзащитния ми са до 2001 година, а последната от 2012 година – преди 7 години. Той няма да се укрие и няма заплаха да извърши друго закононарушение “.

Думата бе дадена и на всички обвинени. Барбарона и Плешивия бяха сбити – и двамата обявиха, че се придъжат със мненията на юристите си. На Марков обаче съдът зададе съответни въпроси. „ Сестра ми търсеше метод да се снабди с масло от коноп поради болестта си. Тя не знаеше, че аз съм решил да отглеждам марихуаната, само че желаех да й оказа помощ. От растението се прави особено лечебно масло “, изясни „ Попа “.

Съдът ще реши по-късно през днешния ден дали да ги остави в ареста. Въпреки развиването от през днешния ден, е доста евентуално настояването за изменение на ограниченията им въпреки всичко да не бъде почетено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР