Йордан Митев и Кирил Флоров са единствените български състезатели, които

...
Йордан Митев и Кирил Флоров са единствените български състезатели, които
Коментари Харесай

Кметът д-р Цветан Ценков награди видински гребци, златни медалисти на Европейско първенство

Йордан Митев и Кирил Флоров са единствените български състезатели, които вземат участие на Европейското състезание по кану-каяк маратон, извършено от 25 до 31 юли 2022 година в Силкеборг, Дания.

Те показват почтено видинската гребна школа, като стават европейски първенци във възрастова група „ ветерани сред 65 и 69 години “ на двуместен каяк, а Кирил Флоров се класира първи и на едноместен. В влиятелната спортна конкуренция вземат участие над 1200 състезатели.

Днес кметът доктор Цветан Ценков посрещна в кабинета си Йордан Митев. На срещата участва и заместник-кметът Борислава Борисова. Д-р Ценков поздрави състезателя за постигнатите триумфи и му връчи грамота и почетен плакет на Община Видин в символ на благодарност, че популяризира нашия старопрестолен град с присъединяване си на интернационалните надпревари. С грамота и плакет се награждава и Кирил Флоров. Тъй като той нямаше опция да ги получи персонално, от негово име оценките одобри Йордан Митев.

Спечелените златни медали на сходен важен състезателен конгрес са следващото доказателство за огромните обичаи на Видин в гребните спортове, означи доктор Ценков. Той акцентира, че приоритет за общинското управление е да бъдат основани още по-добри условия, в които да израстват бъдещите видински първенци в кану-каяка. „ По Плана за възобновяване и резистентност Община Видин ще изготви план за ремонт на Гребната база във Видин, която е едно неповторимо оборудване. Освен Гребната база, ще включим и стадион „ Георги Бенковски “, сподели видинският кмет. Той означи, че Общината продължава да поддържа спортните клубове с даване на дотации, а откакто бе въведена ясна финансова отчетност, резултати са налице – реализирани триумфи във футбола, баскетбола, гребането и в други спортове.

„ Хубаво е, че взимате отношение към въпроса с недоброто положение на Гребната база, тъй като във Видин има доста надарени деца, които се нуждаят от по-добри условия за трениране “, сподели на собствен ред Йордан Митев. Според него, кану-каяк маратонът към момента не е добре прочут в нашата страна, въпреки че е извънредно атрактивен. „ Желанието ни с Кирил Флоров е да бъдем образец за младите, да стартират и те да се занимават с този спорт “, показа той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР