Йордан Минев е играл и за ЦСКА, и за Лудогорец.

...
Йордан Минев е играл и за ЦСКА, и за Лудогорец.
Коментари Харесай

Минев: Надявам се, че Лудогорец ще победи ЦСКА и ще покаже, че са по-добрия отбор

Йордан Минев е играл и за ЦСКА, и за Лудогорец. Бившият национал сега поддържа форма със Спартак (Пловдив), само че и работи в скаутското звено на " орлите ". Той показа пред Дарик радио и dsport мнението си за идното дерби в събота сред " алените " и " зелените ".

С какво се занимаваш сега?
- В момента съм в скаутското звено на Лудогорец. Гледам деца за школата. През другото време упражнявам в Спартак Пловдив. Поддържам темп. Не желая да спирам внезапно. Ходя, упражнявам, играя мачове.

Има ли гении в България, които първенецът може да притегли? Ти оптимист ли си за това прекъсване на потока от чужденци.
- В България постоянно е имало надарени деца. Въпросът е да попаднат на вярното място, да се развиват и да стигнат върховете на футбола.

Каза, че играеш за Спартак Пловдив. Има ли късмет този прочут клуб да се върне най-малко в професионалния футбол?
- За момента няма такива упоритости. Отборът обиграва млади гении. Собствениците желаят за момента първо да създадат стадиона и по-късно да се мисли за нещо по-голямо, влизане в " Б " група, в " А " група.

Каза, че не ти се стопира с футбола. Това тежко решение ли е за един професионален футболист, състезател?
- Със сигурност ще пристигна и това време - да ми писне да упражнявам и да играя. Ще си играя до момента в който ми е хубаво, до момента в който изпитвам наслаждение и до момента в който преценява, че не става нищо. Тогава ще спра самичък.

Потърсихме те, защото в събота е дербито сред Лудогорец и ЦСКА. Ти си бил и в двете съблекални. Къде са ти най-хубавите мемоари?
- Няма какво да разясня. В Лудогорец ми бяха най-хубавите години във футбола. Помните какво постигнахме. Няма какво да разясня къде ми е било по-добре. Надявам се, че Лудогорец ще победи в събота, ще покаже, че е по-класният тим и заслужава да е първенец още веднъж.

Помниш ли през тези девет години, на подобен стадий разликата да е била единствено три точки?
- Първата година последния кръг станахме първенци. Победихме ЦСКА в последния мач. В идващите години доминирахме шампионата тотално. Той свършваше 7-8 кръга преди края. Сега е забавно шампионата. ЦСКА са добър тим. Лудогорец имат лек спад. Но се надявам, че отново ще покажат тези мощни игри и още веднъж ще играят в Шампионската лига или Лига Европа.

Имало ли е в миналото напрежение в съблекалнята на Лудогорец? Знаем, че преди тези девет трофеи, този отбор не е бил чак толкоз огромен.
- Нормално е да има напрежение преди всеки мач. Но дори бяхме стигнали до стадий, в който откакто печелихме мач за влизане на групите в Шампионската имаше еуфория от 4-5 минути и всеки приемаше това за обикновено. Такова равнище бяхме стигнали. Приемаме нещата доста обикновено. Този тим е привикнал да играе Шампионска лига. Беше 3-4 минути аху-иху. Сега има лек спад с новия треньор и новите футболисти, само че нещата ще се подобрят.

В този ред на мисли, очакваш ли десета поредна шампионска купа за Лудогорец?
- Това сигурно го чакат всички от Лудогорец. Там за друго не се мисли. Да се надяваме, че в събота ще покажат, че заслужават. И в случай че победят да им е по-лесно нататък.

Можеш ли дадеш прогноза?
- Не бих се наел да дам прогноза. Ще се веселя Лудогорец да завоюва, без значение с какъв резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР