Йордан Лечков заяви, че той е изпълняващ длъжността президент на

...
Йордан Лечков заяви, че той е изпълняващ длъжността президент на
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Аз съм главата на БФС

Йордан Лечков съобщи, че той е изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз, а не Михаил Касабов, както беше оповестено след събранието на Изпълнителния комитет на централата в края на октомври 2019 година Тогава президентът от 14 години насам Борислав Михайлов подаде оставка.
В изявление за bTV Лечков съобщи, че уставът на БФС е явен, той не е подавал оставка и може да се смята за глава на българския футбол.
" Много от дълго време съм първи вицепрезидент и не преставам да бъда първи вицепрезидент. Не съм подавал оставка, изрично. Аз го споделям. До в този момент, колкото първи и да съм идвал при вас, в миналото да съм ви подвеждал? Отказвам да давам отговор кой какви мераци има. Другите хора оферират какво ли не. Нека да се концентрираме върху реда. Има стенограма, в случай че ви е доста забавно - вижте.
Достатъчно предан човек съм. Има стенограма от това съвещание. Не считам, че тя би трябвало да става притежание на всички вас, само че е задоволително това, което споделям.
Изведете ми един човек, който да каже, че съм го излъгал. Не съм пристигнал да диспутирам с вас. Нали се разбрахме? Има правилник и аз работя по правилник ", съобщи той и добави:
" Категорично не съм подал оставка. Колко по-ясно да го кажа? Защо да подам оставка? Кой каквото желае да си написа. Ние сме повече интернационална, в сравнение с национална организация. 14 години съм първи вицепрезидент неслучайно.
Продължавам да бъда подобен. Нямам безусловно никакви упоритости да бъда президент. Аз имам избран тип карти и, когато би трябвало, ще ги покажа. Не е имало гласоподаване. Не разясня кой взе решение Касабов да стане президент.
Представителят на БФС е Йордан Лечков. По закон. Разбира се! Уставът е явен! Това, че някой някъде е позволил неточност... Например в комерсиалния указател. Аз съм краткотрайно изпълняващ длъжността. Уставът е явен. Много съм наясно. Не ме подценявайте юридически. "
Той съобщи, че Конгрес за избора на нов президент на БФС ще има, когато 1/3 от клубовете го изискат.
" Много забавен въпрос. Ако някой желае да има конгрес, има си ред. 1/3 от клубовете би трябвало да го изискат. Това е методът за конгрес, няма различен. Защо да има безредие? Има закон. Някои решения подписвам аз. За другите подписи не давам отговор. Каквото е належащо го подписвам. Много желаете да знаете! Достатъчно ви споделих! Това, което зависи от мен, аз го подписвам ", сподели още Лечков. Той разкри, че води диалози с Борислав Михайлов след подадената оставка.
" Не сме удовлетворени от резултатите, които демонстрира националният тим. Иначе в персонален проект би трябвало да си прави интервенция на коляното, която беше планувана. Сега му е времето. Контузията е остаряла ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР