Йордан Лечков допусна при гостуване в бТВ, че може да

...
Йордан Лечков допусна при гостуване в бТВ, че може да
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Да взема да подкрепя Бербатов

Йордан Лечков позволи при посещение в бТВ, че може да поддържа Димитър Бербатов на конгреса на БФС на 15 март, стига най-големият съперник на настоящето ръководство на родния футбол " да го убеди в концепциите си " и " да поработи малко ".

Един от вицепрезидентите на централата бе поканен, с цел да изясни процедурните проблеми от последните дни и седмици, както и желанията на хората от Изпълкома на БФС преди днешното съвещание. Лечков е измежду четиримата членове на ИК, подали тъжби в Софийски градски съд против вписването на Михаил Касабов като и.д. в Търговския указател.

След като самият законен ИК гласоподава за Касабов за заместител на подалия оставка Борислав Михайлов до изключителния конгрес, на който би трябвало заявката за овакантяване да бъде признато.

Лечков по този начин и не даде явен отговор на непрестанните въпроси на водещите за какво се подават тъжби против Касабов, който работил " самосиндикално ", до момента в който ИК решил друго - да е и.д., само че не и да бъде вписан. Така, съгласно Лечков, се целяло отбягване на неточност, позволена при оставката на Михайлов през 2019 година, когато Михаил Касабов беше вписан без възражения. Той упрекна опозицията, че тя целяла обжалвания. Нещо, за което има изказвания от другата страна по адрес на статуквото.

" Оспорваме, тъй като следва конгрес, би трябвало да се вземат решение неща… Оставката - дали ще се одобри, дали няма да се одобри, избор на нов президент, избор на нов изпълком. Ние съблюдаваме реда и разпоредбите, сподели Лечков. - Ние нямаме връзки със съда, за разлика от нашите съперници. Мога да попитам господин Бербатов дали се среща с шефката на Търговския указател? България е дребна страна. "

Той не уточни от кое място има такава информация, по кое време и къде е имало такава среща.

Бившият национал разяснява и вчерашното изказване на Стилиян Петров, който допусна, че през днешния ден ще се направи опит за промяна на Михаил Касабов като и.д. и поддържа дългогодишния чиновник на централата:

" Аз от през вчерашния ден разбирам, че новият претендент на тази клика е Мишо Касабов към този момент. Вчера запознат съм техните исказвания… Спокойно, ние не сме страшни, ние няма да вземем кой знае какви решения през днешния ден. Има дневен ред. "

След това той стартира да " стреля " към Георги Градев, който до неотдавна бе част от екипа на Димитър Бербатов, само че разгласи, че желае да се кандидатира. Градев постоянно приканва хора от настоящето футболно ръководство да бъдат подведени под отговорност.

" Отсрещната страна се разединиха към този момент. Във вашето студио влизат или вашите сътрудници дават …. (може би естрада, бел. ред.) на един, който се назовава юрист, той не е юрист. Иска затвор. Вие тука съд ли сте, за какво го позволявате това нещо?!, по този начин Лечков потърси сметка на водещите и съвсем им се скара. - Лицето Градев. Той от тука желае някой да влезе в пандиза. Нали има органи за това нещо. Това студио от по кое време стана съд?! Или пред камерата? Това не е съществено. И той не е юрист, вие го наричате юрист. Няма такава материя спортно право. Или си юрист, или не си...

Ние нямаме апели към съда, ние почитаме решението на съда...

Вчера бяха единни, през днешния ден са разединени. Самият Градев споделя за Бербатов, че нямал експертиза, че е ленив, не може да работи. Аз единствено го изтъквам. И отдавна съм ви го споделил това нещо. Правя му реклама, тъй като и той е претендент (Градев, бел. ред.). Като дойдат тука те единствено приказват какво неприятно се е направило, а ние въпреки всичко имаме нещо направено положително. "

Може ли Борислав Михайлов да отдръпна оставката си или да се кандидатира отначало?

" Не. Не, доколкото знам. И доколкото го познавам. "

След което Лечков сподели следното:

" Като ги виждам по какъв начин се разединяват, да взема да поддържа Бербатов. Ако малко поработи... Казах. Градев към този момент го реши, че е ленив, че не може да работи. Наследници? Няма такова нещо, ние не приготвяме. Аз също съм президент на футболен клуб и имам право на глас. Ако някой пристигна и изиска поддръжка. "

Йордан Лечков няколко пъти отхвърли Красен Кралев да е готвен за правоприемник на Михайлов и да се среща с него и екипа му в " Бояна ". Но даже това да е по този начин, нямало нищо неприятно хора да се срещат с други хора. Той, да вземем за пример, нямал проблеми да беседва с подкрепящи Бербатов. Посочи някогашния футболист на ЦСКА и сегашен треньор Светослав Петров.

Самият Лечков не бил разговарял с Кралев, за последно това станало, когато последният заемал поста състезателен министър.

Бившитя халф съобщи, че съперниците им единствено подлагали на критика, а нямали стратегии, не говорели по какъв начин и от кое място ще обезпечат пари за футбола. Той желае нов Закон за спорта, в който да има данъчни облекчения за вложения в спорта. Според Лечков БФС би трябвало да резервира самостоятелния си статут по отношение на страната, само че пък тя наложително би трябвало да излезе с стратегия за футбола и спорта, да строи игрища.

" Бих подкрепил всеки един президент, който се ангажира да направи нов стадион. Да, това е най-важното. Нов закон за спорта като цяло... Покажете ми една страна, в която футболният съюз строи игрища. Няма такава. "

Водещите възразиха на изказванията му, че Бербатов няма стратегия, че не е показал такава. А той направи очевиден паралел и с политиката, въпреки и с едно изречение.

" Като го изберат тези 500 и няколко индивида, след това ще следим. Да не е да стане като тука една смяна - замяна. Дали да не се притесняваме да не стане нещо сходно, стани да седна? Замириса им на власт, ето, ние ги изненадахме. Не е Михайлов там, Лечков не се кандидатира, Костадинов няма да се кандидатира, те почнаха да си избират. "

И за следващ път насочи обвиняване, че на конгреса пред 2021 година, когато Михайлов завоюва против Бербатов, екипът му раздавал пари на делегатите в НДК. Няма доказателства за това, само че е социална загадка, добави той. Казал го тогава, споделя го и в този момент. Прокуратурата се била сезирала.

" Хората, които работят футбол, всекидневно се занимават с футбол, правят оценка работата на това управление, направеното. Затова го избират. Не е толкоз комплицирано. Това, че избрана част от обществото не ни харесва и трансферира цялата виновност върху нас, ние не сме магьосници. Не сме споделили, че ще оправим с вълшебна пръчица футбола... Затова споделям, може да поддържа и Бербатов. Трябва да ме убеди обаче ", приключи Йордан Лечков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР