Йордан Лечков бе обвинен в пренебрегване на решения на Изпълкома

...
Йордан Лечков бе обвинен в пренебрегване на решения на Изпълкома
Коментари Харесай

Котерийните битки в БФС скараха Лечков с член на Изпълкома

Йордан Лечков бе упрекнат в занемаряване на решения на Изпълкома на БФС от един от членовете на комитета - Венцеслав Стефанов. Разпрата сред двамата се развихри посредством медиите, откакто във вторник Йордан Лечков разгласи, че апелира избирането на Михаил Касабов за и.д. президент на БФС. Бившият кмет на Сливен излезе с претекст, че не си е подавал оставката като първи вицепрезидент.

Това слиса Стефанов. " Данчо Лечков си подаде оставката на Изпълкома. Той е първият вицепрезидент на БФС, само че имаше локални избори и беше претендент за кмет. Подаде оставка, ние я гласувахме ", съобщи Стефанов пред " Спортал " и добави: " След това не знам какво е станало, може преднамерено да не е поставил подписа си. Учуден съм от това, което се случва. Ситуацията е малко странна. Позволихме му да взе участие в локалните избори и се разбрахме Михаил Касабов да бъде краткотрайно президент на БФС. А в този момент излиза това нещо... Лечков очевидно си е правил някакви проекти. Определено не постъпва мъжки. " Президентът на " Славия " също така поддържа предприемача и някогашен футболист на " Левски " Веселин Балевски като сполучлив вид за идващ началник на футболния съюз.

Ето какво е решението на Изпълкома от съвещанието му на 18 октомври, когато бе призната оставката на Борислав Михайлов. На формалния уебсайт на БФС написа: " Следвайки Устава на БФС, позицията на краткотрайно изпълняващ президент на съюза бе препоръчана на първия вицепрезидент Йордан Лечков, който отхвърли да заеме длъжността, а същото стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. При създалите се условия, членовете на Изпълнителния комитет единомислещо разпоредиха на досегашния вицепрезидент Михаил Касабов краткотрайно да оглави централата и да провежда Извънреден конгрес за избора на нов управителен орган. Това ще се случи на идващото съвещание на Изпълкома, което господин Касабов има за задача да провежда в най-скоро време ".

Михаил Касабов обаче не може да свика съвещание и да насрочи дата за конгреса, преди съдът да се е произнесъл по жалбата на Лечков. Самият Касабов не изневери на нормалния си изкусен звук:  " Щом Лечков е подал тъжба, дано забележим какво ще реши съдът. Стига с оставките, дано оставим правосъдната власт да се произнесе. Компетентните органи и съдът би трябвало да решат кой е президент. Ако Лечков е прав, няма проблеми ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР