Йордан Жечев ще оглави творческия хъб в страната вече от

...
Йордан Жечев ще оглави творческия хъб в страната вече от
Коментари Харесай

DDB София порасна в регионален лидер на творчески решения

Йордан Жечев ще оглави креативния хъб в страната към този момент от позицията на районен креативен шеф

Още по тематиката
Близо осем пъти се усилват брутните вложения на веригата в телевизионна реклама

Това е опция за разширение на потребителско портфолио и обмяна на интернационален опит

Технологичните компании от ден на ден ускоряват наличието си на рекламния фестивал Cannes Lions

Рекламната организация DDB София става креативен хъб за организациите от 23 страни в района, част от DDB Group. По този метод се трансформира и в мотор на маркетинговите тактики на групата.

Сред отговорностите на организацията като център на DDB за района са да обезпечи стратегическа и креативна поддръжка на останалите организации при подготовката на планове за състезания или информационни задания.

Изпълнителният шеф на DDB София Ангелос Парасхакис разяснява за " Капитал ", че новата конструкция би могла да способства и за от ден на ден взаимни районни рекламни акции, ръководени от екипа на организацията в България. " Под управлението на DDB София ще се образува и екип, формиран от най-хубавите и надарени фрагменти от района и ще действа като профилиран креативен екип за всички 23 страни ", споделя той в допълнение. Сред страните, които влизат в новата конструкция са Сърбия, Гърция, Македония, Хърватия, Словения, Литва, Армения, Черна гора, Румъния, Естония, Казахстан, Азербайджан и други

Дългогодишният креативен шеф на DDB София, след което изпълнителен шеф и сътрудник в Tribal Worldwide Sofia Йордан Жечев ще оглави креативния хъб в страната към този момент от позицията на районен креативен шеф. Парасхакис разяснява, че точно " безупречната му история като най-награждавания креативен шеф на локално равнище, в комбиниране с интернационалния му опит в реализирането на акции за огромни марки като McDonald`s, 7Days, Telenor и Trader212, го трансформира в съвършения претендент за позицията ". " Той ще стимулира екипите от всяка страна и ще изважда най-хубавото от тях ", прибавя той.

Самият Жечев написа в персоналния си профил във Фейсбук, че новината за сформирането на креативен хъб в България е значима, тъй като " постоянно сме си казвали, че някъде другаде са умните и положителните и огромните, а в този момент към нас ще гледат и ще търсят опора ".

Според Парасхакис след достиженията на DDB София през годините, разумна стъпка в развиването на организацията е точно да поеме районното ръководство и да разрасне групата в Източна Европа. " Това е огромно самопризнание освен за DDB София, само че и за локалния пазар. Това е първата българска организация, която доближава подобен интернационален растеж ", добави той.

Ангелос Парасхакис, изпълнителен шеф на DDB София

Фотограф:

Някои от огромните рекламодатели, които организацията обслужва все още на българския пазар са " Теленор ", " Лидл България, " Петрол ", SAP, и други По-рано тази година DDB София създаде и цялостна рекламна акция за телекома " Теленор Унгария ", която включва ефирен спот, онлайн и печатна реклама, представящи лансирането на проекти с безкрайно количество мобилен интернет.

На тазгодишния рекламен фестивал ФАРА DDB София се класира на трето място в конкуренцията за най-хубава организация в страната. В годините на форума, който цели да отличи най-креативните акции, организацията общо четири пъти е печелила наградата " Творческа организация на годината ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР