Йордан Давчев Той каза, че е победил апелативния съд в

...
Йордан Давчев Той каза, че е победил апелативния съд в
Коментари Харесай

Ново 20! Кървавата Иванка е на свобода

Йордан Давчев Той сподели, че е победил апелативния съд в Пловдив и е пуснал тъжба пред Върховен касационен съд. с цел да апелира тази несправедлива присъда

Иванка Ройдова, която бе задържана преди три седмици в правосъдна зала и отведена в Сливенския затвор, е отново на независимост. Това удостовери пред БЛИЦ юристът на обвинената Йордан Давчев. Той заяви, че е победил Апелативния съд в Пловдив и е пуснал тъжба пред Върховен касационен съд, с цел да апелира тази несправедлива ефикасна присъда, която клиентката му бе получила.

Припомняме, че н а 26 юни т.г. състав на Апелативния съд, смени 3 - годишната условна присъда с действително наказване за същия интервал. Ройдова бе арестувана в самата зала с претекста, че има заплаха да се укрие. Жената, която е упрекната, че е поръчала убийството на част от фамилията си, остана шокирана от развоя на делото.
Когато съдията попита Иванка Ройдова каква е последната й дума тя съобщи: „ Аз съм невинна”. След като я изведоха с белезници от залата добави: „ Добре са платили”. Присъдата не е дефинитивна, защото има още една инстанция, която ще гледа делото.
След ареста, Ройдова е откарана непосредствено в Сливенския затвор, където е прекарала 3 седмици. Мярката за неотклонение е била обжалвана от юриста й Йордан Давчев пред Върховен касационен съд. Разглеждането на мярката обаче се е забавило във времето, защото призовкарите не са успявали да открият потърпевшите, с цел да им връчат призовките.
В последна сметка Върховен касационен съд отхвърля претекстовете на апелативния съд и разяснява, че рискът от укриване би трябвало да бъде действителен, а не нереален. А в тази ситуация с Ройдова, тя живее на еднакъв адрес от 30 години и от самото начало е съдействала на досъдебното произвеждане и се е явявала на всяко от делата.

Иванка Ройдова бе задържана на 23 март 2016 година, откакто бяха разкрити елементи по готвено от нея нападение нацяло семейство поради завещание от четири и половина милиона $.
Месец преди този момент е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село желае гибелта на свои близки. В основата на закононарушението е спор за парцел. Тя желала да принудят брат й да подпише контракт за прекачване на парцел. За задачата трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.
70-годишният брат, който е диабетик, трябвало да бъде инжектиран с огромна доза инсулин, с цел да наподобява гибелта му естествена.
Планът предвиждал очистване и на неговите близки - сина му Георги, дъщерята Гергана, зетя и двамата внуци, на 8 и 15 година Масовата екзекуция била замислена точно на Гергьовден, когато цялото семейство се събирало в Браниполе.
Обвиняемата е дала обещание на евентуалните причинители 10% от парите, които ще придобие по сметки на починалия й татко в Америка. По личните й калкулации те възлизали на Щатски долар 3-4 млн., се показва от прокуратурата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР