Йордан Александров и Дейвид Хъдълстоун ще се борят за една

...
Йордан Александров и Дейвид Хъдълстоун ще се борят за една
Коментари Харесай

Тръгваме с двама гимнастици за една олимпийска квота на Световното първенство

Йордан Александров и Дейвид Хъдълстоун ще се борят за една олимпийска квота на идното Световно състезание по спортна гимнастика в Щутгарт (Германия) от 4 до 19 октомври, разгласи през днешния ден в Пресклуб “България “ ръководителят на федерацията Красимир Дунев. “Отиваме не за медали, не за призово класиране, а за квота “, акцентира шефът на централата. Много мъчно ще бъде за нашите момчета, над 300 гимнастици от всички континенти ще се състезават, само че след триумфите на Световните купи в Турция и Унгария на Йордан Александров (3 бронзови медала на успоредка и висилка) и Дейвид Хъдълстоун (сребро на прескок) шансът за реализиране на задачата е действителен, уверен е Дунев.
 Пресконференция на БФ Гимнастика след огромния триумф на националния ни тим за мъже @@@

“Много е значимо за имиджа ни и за финансирането ни през идващите 4 години да спечелим по този начин нужната квота. Имаме още работа в оставащите 15-20 дни, сложни са нещата, продължаваме да почистваме някои от тях. Дано да успеем, тъй като в случай че не успеем да вземем квота, тези положителни резултати на Световните купи ще бъдат забравени “, показа старши треньорът на националния тим за мъже Милко Танкушев. Схемата за квотите е доста комплицирана. Около 30 многобойци (извън тимовете с призови класирания) ще си обезпечат присъединяване на Олимпийските игри 2020 г и измежду тях би трябвало да попадне един от нашите гимнастици, предвижда селекционерът.
 Пресконференция на БФ Гимнастика след огромния триумф на националния ни тим за мъже @@@

Йордан Александров разкри, че през последната година усеща, че се доближава до най-хубавите гимнастици и е окуражен по този начин да продължи отсега нататък. “Доволен съм, че в Турция играх пет уреда в квалификациите, пет уреда на финалите. Многобой играх първия ден в Унгария и се класирах на два финала. Нямах фаул на тези две Световни купи, това ми оказва помощ душевен. Вървя в вярната посока “.
 Пресконференция на БФ Гимнастика след огромния триумф на националния ни тим за мъже @@@

Дейвид не е удовлетворен изключително от представянето си в Турция, нито в Унгария, макар сребърния орден, тъй като е имал за цел да изиграе повече уреди, а е съумял единствено на прескок. Състезателят е претърпял сериозна травма, провокирана от погрешно завъртане на висилката, само че с помощта на оказаната здравна помощ в болница е превъзмогнал страданието и е спечелил сребърния орден на прескок, описа персоналният му треньор Дамян Игнатов.
 Пресконференция на БФ Гимнастика след огромния триумф на националния ни тим за мъже @@@

Дейвид и Йордан подчертаха, че залагат на чистите осъществявания, а не на сложността, с цел да получат такава оценка на Световното състезание, която ще ги докара до мечтаната олимпийска квота. Александров се усеща най-стабилен на успоредка и висилка, най-трудно му е на коня, само че и в тази дисциплинираност се усъвършенства. За Дейвид коня пък е мощния му апарат, само че на успоредка и прескок също е постоянен.

Догодина през май месец във Варна ще се състои Световна купа по гимнастика, заяви Красимир Дунев.
ФОТОГАЛЕРИЯ от конференцията ТУК!!! Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР