> Йонко Мермерски е зад Борисов и ТръмпБойко Борисов?Това е

...
> Йонко Мермерски е зад Борисов и ТръмпБойко Борисов?Това е
Коментари Харесай

Вижте кой превеждаше от български на Доналд Тръмп

 > Йонко Мермерски е зад Борисов и ТръмпБойко Борисов?

Това е нашият съотечественик, влиятелен академик и лекар по химия - Йонко Мермерски. Мермерски е наследник на проф. Христо Мермерски, оказал помощ на хиляди българи с уменията си в естествената медицина. Синът му Йонко имаше достойнството да бъде един от най-важните хора по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Белия дом, оповестява " Дарик ".

Мермерски-син е създател на над 30 книги в региона на химията и естествената медицина, като 13 от тях са написани в съавторство с татко му, като той също продължава фамилната традиция и е експерт по здравословно хранене.

Неговите проучвания са оповестени на над 10 езика. Той е  основател на голям брой патентовани изобретения, а най-емблематичните измежду тях са: 

Револвиращ инжектор за течна хроматография под високо налягане (HPLC), дебелослойна хроматография – способ за разделяне на химически, както и няколко мултифункционални добавки за дизелово гориво. Той е изобретателят на единствените в света пробиотични капсули с разнообразни приложения, както и на слънцезащитен лосион, включващ напълно и единствено естествени съставки.

Българинът, който превеждаше на Тръмп, е ученик на Природоматематическата гимназия в София, квалифициран бакалавър по химия от Американ юнивърсити във Вашингтон и магистър от Джорджтаун.

Д-р Мермерски-младши живее и работи от години в американската столица. Бил е учител в Джорджтаун, а досега е и съветник на Американската асоциация на медицинските университети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР