Йончева уточни, че филмът ще бъде излъчен в 15.00 часа

...
Йончева уточни, че филмът ще бъде излъчен в 15.00 часа
Коментари Харесай

Елена Йончева показва филма за границата в ”Перото”

Йончева посочи, че филмът ще бъде излъчен в 15.00 часа в Клуб „ Перото “ на НДК.
Според нея има съществени подозрения за корупционни практики при построяването на оборудването по границата и има пропуски в защитата.

Смяташе се, че филмът няма да бъде прожектиран, защото държавното управление разгласи оградата по българо-турската граница за стратегически обект от голяма важност на националната сигурност.

От Българска социалистическа партия даже желаеха оставките на министрите Валери Симеонов и Валентин Радев, като хората, внесли това предложение.

Елена Йончева изясни през днешния ден, че филмът е към 20 минутен и е отдаден на българо-турската граница.

„ В него ще забележим по какъв начин се охранява границата ни. Има смущаващи обстоятелства за това до каква степен е дейно инженерно-възпрепятстващото оборудване - оградата, и ще научим за съществуването на бежански канали от Турция, през България, за Европа “, разясни депутатът.

Йончева изясни, че в началото не е имала желание да прави филм, а е събирала обстоятелства за защитата на границата и построяването на оградата, които да послужат като причини в дебата по тази тематика, който води.

„ Още по време на предизборната акция, представители на ГЕРБ обясняваха, че се охранява доста добре границата и не може да се минава. Моята информация, като народен представител от Хасково, беше противоположна. Но нямах доказателства. Накрая се събра задоволително доста материал и взех решение да го показва като филм “, заключи Елена Йончева.

Тя добави, че прави този материал като народен представител от гражданската квота, а не като представител на парламентарна група или на Българска социалистическа партия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР