Йоко Оно издаде нова версия на известната песен на Джон

...
Йоко Оно издаде нова версия на известната песен на Джон
Коментари Харесай

Йоко Оно издаде нова версия на песента на Джон Ленън Imagine

Йоко Оно издаде нова версия на известната ария на Джон Ленън Imagine тъкмо 47 години откакто тя взе участие в основаването й, написа " Гардиън ".

Записът е част от новия албум на Оно, озаглавен Warzone. В него 85-годишната изпълнителка прави напълно нов аранжимент, който стартира в ембиънт тоналност, до момента в който не се включва известният претекст на пиано.

Доскоро песента бе подписвана само с името на Ленън, само че Оно бе добавена като неин съавтор през 2017 година Ленън признава, че тя способства за написването на песента в изявление от 1980 година: " Много от нея - текстът и концепцията - пристигнаха от Йоко. Но тогава бях по-голям лакомец, малко по-мачо и някак пропуснах да загатна нейния принос. Но беше тъкмо от " Грейпфрут ", нейната книга. "

Подробно проучване на историята към основаването на известния първи независим албум на Джон Ленън от 1971 година се съдържа в книгата Imagine John Yoko, която излезе на британски език предходната година. Луксозното издание е формирано и курирано напълно от Йоко Оно и съдържа непубликувани до този миг архивни фрагменти, ръчно писани бележки, както и мемоари на близки и другари.

Албумът Warzone включва и други нови версии на песни, които Оно в началото написа сред 1970 и 2009 година. Оттогава насам тя се занимава главно с образно и концептуално изкуство. През 2016 година показа първата си непрекъсната апаратура Skylanding. Mеждувременно дублира с гласа си и една от функциите във кино лентата на Уес Андерсън от 2018 година " Островът на кучетата " (Isle of Dogs), изпълнявайки академик на име Йоко Оно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР