Франция победи Мароко и организира сблъсък с Австралия на Световното първенство за жени

...
Йожени Льо Сомер вкара два гола, докато Франция успя да
Коментари Харесай

Йожени Льо Сомер вкара два гола, докато Франция успя да победи с 4:0 над Мароко на Световното първенство за жени във вторник и организира четвъртфинал със съдомакини Австралия.

Мароко развали шансовете си да се класира за осминафиналите за сметка на Германия в дебютното си участие на турнира, но така и не успя да сложи ръкавица на френската страна на Ерве Ренар в Аделаида.

Кадидиату Диани откри резултата в края на четвъртия час и резултатът беше 3-0 точно след средата на първото полувреме, когато Кенза Дали и Льо Сомер добавиха още голове.

Ветеранът Льо Сомер, който е най-добрият голмайстор на Франция за всички времена, вкара отново 20 минути след края на времето преди публика от 13 557, когато Les Bleues напреднаха към осминафиналите с минимум суетене.

Сега те ще играят с Австралия в Бризбейн в събота, като победителите ще играят или с Англия, или с Колумбия в полуфиналите.

Докато Франция отчаяно иска да спечели първа голяма международна титла за жени, Мароко влезе в този мач с намален натиск, тяхното Световно първенство вече постигна огромен успех.

Техният треньор, бившият френски международен полузащитник Рейналд Педрос, обявен за непроменен стартов състав след победата с 1-0 над Колумбия, която им осигури място във фазата на елиминациите.

Ренар направи пет промени от отбора на Франция, който победи Панама с 6-3, включително отзоваването на Сакина Карчауи на ляв бек.

Карчауи, чиито родители са мароканци, постави началото със страхотен пробив по левия фланг, бърза размяна на пасове със Селма Бача и центриране за Диани, за да кимне.

Беше Четвъртият гол на Даяни на турнира след нейния хеттрик срещу Панама в последния мач от групата.

Вторият гол пристигна в 20-ата минута, когато Даяни върна топката, за да помете Дали за първи път в далечината пост.

И резултатът беше 3-0 три минути след това след грешка в защитата, като Несрин Ел Чад се опита да изчисти, но успя само да отиграе топката на Диани, който изведе Льо Сомер.

В този момент Мароко може би се опасяваха от дори по-тежко поражение от удара с 6-0, който получиха от Германия в първия си мач.

Въпреки това, Франция свали крака си от педала след това и отбеляза само още веднъж.

В 70-ата минута смяна Вики Бечо центрира отдясно за Льо Сомер, за да вкара с глава своя 92-и международен гол на задната греда.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР