Йохан Лундгрен, новият главен изпълнителен директор на easyJet, ще намали

...
Йохан Лундгрен, новият главен изпълнителен директор на easyJet, ще намали
Коментари Харесай

Новият директор на easyJet намали заплатата си до тази на предшественичката му

Йохан Лундгрен, новият основен изпълнителен шеф на easyJet, ще понижи заплатата си до тази, която получаваше предшественичката му Каролин Маккол, заяви английската самолетна компания.

Вместо 740 000 паунда той е приел да получава 706 000 паунда, колкото получаваше Маккол, преди да оглави при започване на годината телевизионната компания ITV. Като проява на волята на компанията за тъждество в заплащането сред чиновници от двата пола и останалата част от пакета за възнаграждение на Лундгрен ще бъде като на Маккол.

Според годишния доклад на easyJet на предходния си пост в туристическата група TUI той е получавал 875 000 евро, което също е малко над заплатата му в самолетната компания. Лундгрен се причисли през декември и в този момент афишира, че намаляването на заплащането му е направено по негово категорично предпочитание.

Маккол е една от едвам шестте дами на управителен пост в стоте най-големи компании на Англия. Доклад от 2017 година на High Pay Centre в съдействие с Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) твърди, че мъжете изпълнителни шефове в фирмите от FTSE 100 са получавали през 2016 година приблизително по 2.1 милиона паунда повече от колежките си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР