Йохан Елиаш – доста спорния президент на Световната федерация по

...
Йохан Елиаш – доста спорния президент на Световната федерация по
Коментари Харесай

Новият президент на FIS: Ограничено малцинство критикува опита ми да пренеса ските в XXI век

Йохан Елиаш – много противоречивия президент на Световната федерация по ски (FIS), разгласи връзките сред всичките 142 страни-членки на организацията за доста положителни и напълно дребна група са срещу него.

В изявление за организация ДПА в почивния ден на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини, което се организира във Франция, 60-годишният предприемач – роден в Швеция, само че с английски паспорт, разгласи какъв брой е горделив с достиженията си. Той пое международните ски през юни 2021-а година, когато беше определен на поста на мястото на швейцареца Джанфранко Каспер.

Плановете му са за повече надпревари в Азия, включително и на трасета, които не са обичайно скиорски, което провокира смут в обичайните страни и докара даже до тъжби до Спортния трибунал (CAS) от Хърватия, Швейцария, Германия и Австрия, които се съмняват в избора на Елиаш.

" Това е едно лимитирано малцинство, което се пробва да разпали проблемите посредством медиите и да ни сложи напрегнат, съобщи президентът на FIS. Ние сме уверени в правотата на пътя, който сме поели, както и голямото болшинство от нашите членове. Важно е да споделяме хрумвания и в това време да одобряваме оферти. За мене това е отличителният белег на една добра отворена среда и ключът към триумфа ", добави Елиаш.

60-годишният предприемач от филмовата промишленост е решен да ръководи и в бъдеще, като се концентрира върху по-добрия маркетинг на Световната купа и в двата пола.

" Ние проправихме пътя, с цел да пренесем федерацията FIS в 21-и век. Светът се развива, ние също ", обрисува посоката предприемачът.

Но немската федерация по ски-алпийски дисциплини не е уверена в тези планове.

" Преди всичко културата на дебата пострада през последните години. Не единствено разговора сред федерациите, само че и в границите на самата FIS, счита Щефан Шварцбах, член на борда на ски-федерацията. И добавя: Текущите събития във FIS ме изпълват със песимизъм, а не с оптимизъм ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР