Йогата може да помогне на хората, страдащи от мигрена, да

...
Йогата може да помогне на хората, страдащи от мигрена, да
Коментари Харесай

Йогата помага срещу мигрена

Йогата може да помогне на хората, страдащи от мигрена, да не получават пристъпи постоянно, те да не траят дълго и да не са мощно мъчителни, заяви "Медикъл експрес ".

Резултатите от изследването на индийски експерти са оповестени в здравното издание на Американската академия по неврология.

"Мигрената е едно от най-често срещаните положения на главоболие, само че едвам половината от хората, които вземат медикаменти изпитват облекчение ", споделя създателят на изследването Рохит Бхатия от индийския институт по медицински науки в Делхи и член на Американската академия по неврология. "Добрата вест е, че практикуването на елементарни и налични занимания като йога може да помогне доста повече от независимата лекарствена терапия. Единственото, от което се нуждаете, е постеля за йога ", споделя Бхатия.

Разкриха тъмна страна на йогата

В проучването са взели участие 114 души на възраст сред 18 и 50 години, които са имали пристъпи на мигрена. Участниците имали от четири до четиринадесет главоболия месечно и били разграничени на две групи - едните приемали единствено медикаменти, а другите практикували и йога, като се изключи че приемали медикаменти.

Участниците в групата за йога прекосявали едночасова процедура, включваща дихателни и отпускащи извършения и пози. Те работели с инструктор три дни седмично в продължение на месец. След това траяли да практикуват по домовете си пет дни седмично в идващите два месеца.

Редовната медитация забавя стареенето на мозъка

Проучването посочило усъвършенствания и в двете групи, само че по-добре се чувствали участниците в групата с йога практиката по всички индикатори, в това число периодичност на главоболията, активност на болката, потребност от лекарство и въздействие на мигрената върху живота им.

Участниците в групата с йога практики почнали приблизително с 9,1 главоболия месечно и завършили приблизително с 4,7 главоболия месечно. В другата група участниците при започване на опита имали приблизително по 7,7 главоболия месечно и завършили приблизително със 6,8 главоболия на месец.

Йога групата завършила тримесечното тестване с понижение от 47 на 100 на взетите медикаменти, до момента в който в другата група потреблението на медикаменти след третия месец намаляло с 12 на 100, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР