Йога практиките могат да донесат ползи както за възрастните, така

...
Йога практиките могат да донесат ползи както за възрастните, така
Коментари Харесай

Йога практиките: от голяма полза за децата

Йога практиките могат да донесат изгоди както за възрастните, по този начин и за децата. 
Прочетете още
Този тип интензивност включва надзор на дишането и заемане на характерни пози на тялото - асани, които в композиция обезпечават физическа, духовна и умствена релаксация. Практиките биха могли да оказват помощ на децата да бъдат по-спокойни, като в същото време стартират да осъзнават обособените елементи от своето тяло и да усвоят качества като самоконтрол и дисциплинираност.

В резултат на йога практиките децата покачват своята убеденост, усъвършенстват концентрацията си и подтикват и  растящите тела. При деца с поведенчески проблеми е допустимо да се повлияят първичните импулси в позитивна посока и да се обезпечи излаз като метод да ръководят държанието си. 

Помага за развиването на баланс, както и за мускулния тонус и мощ в цялото тяло, който е от огромно значение за поддържане на здравето на ставите.Чрез постоянни практики се построява и мощ, подобряваща стойката и цялостната физическа устойчивост. Освен това се поддържа еластичност и пъргавина във всички стави и мускули. 

Практикуването на йога може да подкрепи на подрастващите за построяването на здрави кости посредством избрани асани, които подтикват задържането на калций.

Освен това се подтиква поддържането и укрепването на имунната система посредством понижаване на равнищата на стрес и стимулиране на лимфната система. Тази система е от доста огромно значение при оправянето с разнообразни вируси и инфекции.

С помощта на йога децата биха могли да подобрят своя баланс и съгласуваност. От изгода е и за построяването на позитивна визия за тялото и осъзнаване на това по какъв начин да се грижат за него.

Редовни усуквания, стимулиращи гръбначния мозък и постоянна процедура на релаксация успокояват нерната система. Освен това се развива и сетивното схващане – децата се научават да виждат какво се случва в тялото и мозъка им, до момента в който заемат другите асани.

Освен физическите и психоемоционите позитиви, се следят такива и за други органи и системи. Сърцето и дихателната система се поддържат здрави и мощни,чрез стимулиране на по-добра циркулация. Изпомпването на кръвта от сърцето става по-ефективна, а пространството в белите дробове се употребява по-оптимално, което подсигурява по-дълбоко дишане.

Възможно е да се следят и усъвършенствания в храносмилателната система посредством асани, които подтикват перисталтиката и парасимпатиковата нервна система по време на релаксация. В стомаха се следи активация на редица значими киселини, които разграждат храната, съобщи puls.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР