Йоел Ромеро ще се завърне в Октагона на UFC тази

...
Йоел Ромеро ще се завърне в Октагона на UFC тази
Коментари Харесай

UFC предоставят Жакаре срещу Ромеро 2 на 27 април


Йоел Ромеро ще се завърне в Октагона на UFC тази пролет и ще се изправи пред прочут зложелател в лицето на черния колан по Бразилско джу джицу Роналдо “Джакаре” Соуза.

Първият път, когато двамата елитни бойци се биха един против различен, беше през декември 2015 година в UFC 194. Тогава Йоел измъкна извънредно сложна победа и това бе първата загуба за бразилеца в най-голямата ММА организация в света.

След заветната вечер, Ромеро има две победи и две загуби в клетката. Шампионът в междинната категория Робърт Уитакър победи два пъти кубинския герой, като последния дуел бе в UFC 225. Що се отнася до 39-годишния Соуза, той се е бил шест пъти. Има четири победи и две загуби. Последната “жертва” на мъжът, с прякор Алигатора бе някогашният първенец Крис Уайдман. Роналдо надделя своя конкурент в третия кръг посредством нокаут в UFC 230.

Насроченият дуел сред двамата спортисти продължава наклонността на “раздвижване” в листата на 84-килограмовата дивизия. Освен обстоятелството, че на Робърт Уитакър му се наложи да претърпи незабавна интервенция и е отвън играта известно време, имаме планувана борба за краткотраен шампионски пояс сред Келвин Гастълъм и Израел Адесаня в UFC 236. Жакаре и Ромеро безспорно ще дават същинско представление за почитателите на Смесените бойни спортове, само че с изключение на тях в картата ще вземат присъединяване Гловър Ташейра, Андрей Арловски, Джон Линъкър, Джим Милър, Джесика Пенне, Карла Еспарза и доста други именити състезатели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР