Йоанна Драгнева закри ревюто на „Credo по време на „Златна

...
Йоанна Драгнева закри ревюто на „Credo по време на „Златна
Коментари Харесай

Ина Асса стана „Дизайнер на годината"


Йоанна Драгнева закри ревюто на „ Credo " по време на „ Златна игла 2020 "

Ина Асса получи най-престижното отличие за мода в България - „ Златна игла 2020 " в категория „ Дизайнер на годината ". В церемонията по нейното награждаване участваха проф. Любомир Стойков - ръководител на Академията за мода и Светослав Колчагов -дизайнер на годината за 2016-та, който връчи на Ина Асса статуетката „ Златна игла ". При приемането на премията дизайнерката показа:
„ Бих желала да благодаря на Академията за мода и на проф. Стойков за високото самопризнание! За мен е в действителност голяма чест да съм тук довечера. Още повече, че аз в действителност избрах да се върна в България и не скърбя нито за миг. Не мога да пропусна и семейство Ковачеви, които ми дадоха големия късмет да покажа на какво съм способна, като върша всеки Божи ден сбирката на фешън къща „ Credo ". За мен е наслаждение и още един път ви благодаря! А тази премия я обричам на моя новороден наследник Алекс. "
Витаеща в облаците, летяща на балон, невъобразимо рошава, изискано нисичка, несравнима ентусиастка, неописуема пътешественичка - това са единствено дребна част от нещата, с които може да се опише Ина Асса. Тя е възпитаничка на най-известното и остаряло учебно заведение за мода „ Есмод Париж " ( " Esmod Paris " ). Трупа опит и ентусиазъм като част от екипите на известни имена в модата като Пако Рабан, Живанши, Ели Сааб и Сидони Ларизи. Ина Асса е основен дизайнер на Българска национална телевизия и също по този начин основава огромна част от сбирките бизнес облекло на фешън къща „ Credo " Тя е дизайнер и на лична линия дамски облекла „ Мадмоазел Кредо бай Ина Асса " (Mademoiselle Credo by Ina Assa). Облеклата в тази линия са в сантиментално настоятелен жанр, ярки цветове, ефирни естествени материи и аромат на френски изискан. Муза на дизайнерката за нейната линия дрехи е поппевицата и актриса Йоанна Драгнева, която беше специфичен посетител и на дефилето на „ Credo " по време на „ Златна игла 2020 ".
Специално за ревю-спектакъла на Академията за мода Ина Асса показа линия типичен модели в черно и бяло. Отправни точки в нейните изобретателни търсения са максимата на Ив Сен Лоран: „ Няма друго черно с изключение на ЧЕРНОТО ", неговият смокинг, Катрин Деньов в „ Дневна хубавица ", изтънченият жанр на Жаклин Кенеди и 60-те години, както и напластяванията с черна багра на френския художник Пиер Сулаж. Дизайнерката залага постоянно на естествени материи и минималистичен жанр в композиция с малко френски изискан.
Освен дизайнер на облекло, Ина Асса е създател и на аксесоари. Пример за емблематично украшение в сбирките й е брошката. Нейна брошка, представляваща стилизирана шевица, бе подарена от българската президентска двойка на английската кралица Елизабет II.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР