Йоана Константинова и Зиновия Ванева се класираха за втория кръг

...
Йоана Константинова и Зиновия Ванева се класираха за втория кръг
Коментари Харесай

Константинова и Ванева се класираха за втория кръг на турнира от ITF в Созопол

Йоана Константинова и Зиновия Ванева се класираха за втория кръг на шампионата от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Това е втори от трите следващи шампионата там с награден фонд от по 25 хиляди $. Надпреварата носи точки за класация на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

15-годишната Йоана Константинова победи с 6:0, 6:4 Люси Нгуйен Тан (Франция) за 92 минути игра. Константинова завоюва първите осем гейма в мача, а от 3:4 във втория сет направи серия от три следващи извоювани гейма.

Държавната шампионка навън за този сезон Зиновия Ванева отстрани с 6:3, 3:6, 6:4 Екатерина Овчаренко (Русия). Ванева изоставаше с 1:3 в третия сет, само че завоюва пет от идващите шест гейма. За място на четвъртфиналите тя ще играе против номер 4 Кристина Дмитрук (Беларус).

Росица Денчева позволи трагична загуба със 7:5, 3:6, 6:7() от Катарина Стрешнакова (Словакия). Денчева съумя да обърне първия сет от 3:5 до 7:5. Във втората част Роси изостана с 0:3 и отстъпи с 3:6. В третия съдбоносен сет двете тенисистки си размениха по четири пробива и се стигна до тайбрек. За страдание в него Денчева отстъпи с 1-7 точки.

Още четири българки ще стартират присъединяване си в първия кръг на следващия ден. Шампионката в Созопол през предходната седмица Денислава Глушкова ще срещне поставената под номер 3 Ирина Хромачова (Русия), а шестата в схемата Гергана Топалова ще се изправи против Елена Малигина (Естония). Квалификантката Даря Шаламанова ще играе против румънката Андреа Прискариу. Елизара Янева ще излезе на корта против Илона Гиороайе (Румъния).

В конкуренцията на двойки сестрите Елеонор и Вержини Чакърови се класираха за четвъртфиналите след триумф против французийките Сара Чакаревич и Алис Рам с 6:3, 1:6, 11-9.

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР