Йоана Илиева записа впечатляваща победа над най-добрата унгарска сабльорка Ана

...
Йоана Илиева записа впечатляваща победа над най-добрата унгарска сабльорка Ана
Коментари Харесай

Йоана Илиева с победа над най-добрата унгарка в Сеул

Йоана Илиева записа впечатляваща победа над най-хубавата унгарска сабльорка Ана Мартон в надпреварата за Гран при на Сеул, което се организира от 26 до 28 април. 17-годишната българка завоюва дуела с 15:13 и влезе в 32-ката на сабя във втория от трите старта в дисциплината за годината.

В надпреварата за Гран при на Сеул се включиха 155 от най-хубавите дами в света, а победената от българката Мартон беше измежду поставените в конкуренцията и е носителка на Световната купа при дамите за 2017 година. За разлика от нея Йоана мина през пресявките в групите, а по-късно завоюва срещите си в двата елиминационни кръга – с 15:7 против французойката Шарлин Таландие и с 15:14 против корейката Йонг Ху Ли. За влизане при 32-те най-хубави нашата фехтовачка се изправи против Мартон, която е топ 10 състезателка и преди надпреварата в Сеул беше трета в класацията на Международната федерация по фехтовка. Йоана игра необикновено, записа забележителна победа и потвърди, че има място в огромната фехтовка.

По-късно Йоана загуби дуела си за влизане в шестнайсетицата от французойката Каролин Кироли, която беше част от тима на Франция, извоювал отборната купа на сабя на международното състезание през 2018.

Преди по-малко от месец Йоана завоюва бронзов орден на международното състезание за кадети и младежи в Полша и си обезпечи Световната купа на сабя до 20 години. След това треньорът й Ивайло Воденов заяви, че минават в най-високата категория шампионати и ще се състезават единствено при дамите. Йоана ще търси най-високите резултати и класиране за олимпийските игри в Токио през 2020.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР