Йоана Илиева спечели сребърен медал, а Олга Храмова - бронзов

...
Йоана Илиева спечели сребърен медал, а Олга Храмова - бронзов
Коментари Харесай

Йоана Илиева и Олга Храмова с медали от турнир на сабя

Йоана Илиева завоюва сребърен орден, а Олга Храмова - бронзов на интернационалния сателитен шампионат на сабя дами, който се организира в София.

В конкуренцията участваха 31 състзателки от 10 страни. България беше показана от 13 фехтовачки отпред с Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова, Калина Атанасова, Белослава Иванова и Кристина Миланова.

След дуели на извънредно високо равнище златния орден извоюва Анна Баща от Азербайджан, която е 13-а в международната класация и е добре позната на българските сабльорки. Във финала тя се наложи над бронзовата медалистка от международното състезание за дами през юли тази година Йоана Илиева, за която остана сребърното отличие. Бронзовите медали си поделиха Олга Храмова и Палина Каспиарович от Азербайджан.

Йоана Илиева стартира шампионата чудесно, като записа четири победи и една загуба в групите. В директните елиминации, в дуел за място измежду най-хубавите осем, възпитаничката на фехтовален клуб „ Свечников “ с треньор Ивайло Воденов победи Мета Мали от Словения с 15:6. В срещата за място в топ 4 Илиева се наложи над Сабина Каримова от Азербайджан с 15:12. В полуфинала сабльорката ни победи Олга Храмова с 15:11, а във финала отстъпи пред Анна Баща след оспорвана среща и 15:13 в интерес на азербайджанката.

Сред най-хубавите 16 в шампионата влязоха общо седем българки: Йоана Илиева (второ място), Олга Храмова (трета), Емма Нейкова (осма), Белослава Иванова (девета), Калина Атанасова (11-а), Михаела Николова (12-а) и Кристина Миланова (15-а). Така сабльорките ни сложиха мощно начало на сезон 2023/2024, в който следва битка за квоти за олимпийските игри в Париж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР