Йоан Павел Втори наистина отвори вратите на църквата към единомислие

...
Йоан Павел Втори наистина отвори вратите на църквата към единомислие
Коментари Харесай

Дякон Иванов: Подаръците от държавниците ни за папата са не само символични, а в тях има и много дипломация

Йоан Павел Втори в действителност отвори вратите на църквата към единодушие сред Изтока и Запада, само че папа Франциск се приближава до съответния човек от народа с неговите потребности и премеждия. Това сподели пред Би Ти Ви дякон Иван Иванов, който превеждаше на папа Франциск от самото начало с София. Папа Франциск е извънредно чист човек, докосваше се до всеки човек с приемливост и добросърдечие, сподели той.

Папа Франциск не се бях срещал до момента. Той беше доста добре осведомен кой съм аз и каква е задачата ми и ми сподели няколко доста персонални неща. А след визитата му в храма " Александър Невски " ме благослови и ми благодари. Няколко пъти ми благодари персонално и го направи по този начин, като че ли се познаваме от дълго време, описа дяконът.

Посланията в подаръците на държавните мъже бяха доста значими, уточни дякон Иванов. Подареното от Бойко Борисов мляко е знак на майчинството. Според него извънредно значима символика е имало в омофора. Това е израз на висшата епископска власт и през Средновековието символизира връзката сред страната и църквата. изясни свещеникът. Иконата на светите братя Кирил и Методий е знак на връзката сред Изтока и Запада.

Кръстът, който пък Радев е подарил е знак на цивилизационния избор на България - покръстването на българския народ.

Според дякон Иванов и двамата ни държавни мъже са създали изключителни освен алегорични, само че и дипломатични дарове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР