Йоан Матев за първи път застана пред съда без белезници.

...
Йоан Матев за първи път застана пред съда без белезници.
Коментари Харесай

Йоан Матев се изправи пред съда, близките на убития Георги протестираха срещу мярката "домашен арест"

Йоан Матев за първи път застана пред съда без белезници. Причината е, че от април е под домакински арест. Той е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015-та година.

По-леката мярка за неотклонение на Матев провокира митинг пред Съдебната палата в София, предава NOVA. 

Въпреки миналите години и неналичието на белезници на ръцете, Йоан Матев и през днешния ден резервира безмълвие пред медиите.

Близките на убития Георги се събраха пред Съдебната палата преди делото против единствения обвиняем за гибелта му, точно поради изменената му мярка. Матев лежа в ареста 3 години до този април.

„ Това не е заслужено. Да се отнеме човешки живот и да го пуснат под домакински арест, това не е мярка, която би трябвало да се приложи в подобен тип случаи ”, споделят събралите се пред Съдебната палата.

Подсъдимият е с проследяваща гривна, с цел да не избяга, само че съгласно вуйчото на умрялото момче, това е ненадеждно.

„ Евентуално, в случай че има някакъв пропуск в сигнализирането към централната система, която следи тези хора, които са под домакински арест, трябвало да се реагира до 3 часа, което за мен е премного време да се извърши друго закононарушение ”, счита Илиян Георгиев, вуйчо на Георги Игнатов.

Според фамилията и приятелите на Георги процесът против Йоан тече прекомерно постепенно.

„ Не мисля, че е обикновено. Когато има ликвидиране, има палач, би трябвало да има присъда. Присъда не е да си седи у дома, по никакъв метод няма по какъв начин да бъде задоволително това ”, споделя Диана.

Делото против Матев е в начална фаза и продължава с разпити на свидетели=

Ако бъде приет за отговорен, Йоан Матев може да получи наказване отнемане от независимост от 5 до 12 години. Времето, в което е арестуван в ареста или у дома, ще бъде приспаднато към присъдата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР