Йоан Матев Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт

...
Йоан Матев Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт
Коментари Харесай

Делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов вече е в съда


Йоан Матев

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт против Йоан Матев, който ще бъде обвиняем за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Делото ще е за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод.

Ако виновността на Матев бъде потвърдена в съда, той може да получи сред 5 и 12 години затвор, защото е бил малолетен към датата на закононарушението.

За сходно закононарушение пълнолетните причинители могат да получат сред 15 години и пожизнен затвор без подмяна.

Според държавното обвиняване Йоан Матев е направил убийството на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. с един удар с нож.

" Деянието е квалифицирано като осъществено " по изключително непосилен метод “, защото след приемане на пострадването досега, в който се развила острата кръвозагуба и потърпевшият изпаднал в безсъзнание, той изпитвал обилни по интензитет болки и е могъл прочувствено да осъзнае протичащото се с него ", се споделя в известието на прокуратурата.

Преди убийството Матев е забелязал жертвата си инцидентно на скамейка в Борисовата градина, твърди държавното обвиняване. Проблем пред делото може да е неналичието на претекст за закононарушението. Държавното обвиняване споделя, че двете момчета не се познавали преди този момент, а Матев просто е решил да нападне Игнатов.

" (Матев) Нанесъл един удар с нож, който всекидневно носел в себе си. В хода на следствието оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти ", оповестява прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР