Йоахим Льов вече е селекционерът с най-дълъг стаж начело на

...
Йоахим Льов вече е селекционерът с най-дълъг стаж начело на
Коментари Харесай

Как Йоахим Льов пренаписа историята за 13 години и 265 дни

Йоахим Льов към този момент е селекционерът с най-дълъг стаж отпред на народен тим в международния футбол. Наставникът пое Германия преди 13 години и 265 дни - на 12 юли 2006 година и макар другите спекулации през последните години, към момента няма който да бурне стола му.

Рекордът на Льов стана факт, откакто предишния месец Уругвайската футболна асоциация приключи контракта на 73-годишния Оскар Табарес, защото поради ковид не можеше повече да му заплаща заплата. Льов е назначен за селекционер на Бундестима три месеца след Табарес, а досега е водил международните първенци от 2014 година в 181 мача.
Европейско... след година: печелившите и губещите Какво можем да чакаме след 12 месеца
Футболната кариера на Льов е надалеч от впечатляваща. В 52-ата си мача в Бундеслигата с екипите на " Щутгарт ", " Айнтрахт " Франкфурт и " Карлсруе ", роденият в югозападна Германия нападател вкарва единствено 7 гола.

Още преди да приключи дейната си кариера той се насочва към треньорството като ментор на младежката групировка на швейцарския клуб " Винтертур " през 1994 година, до момента в който към момента играе. През 1995-а става асистент в някогашния си клуб " Щутгарт " в Бундеслигата, а година по-късно към този момент е назначен и за старши треньор.

Въпреки че печели Купата на Германия през 1997-а, швабите вземат решение да се разделят с него. През лятото на 98-а се съгласява да поеме " Фенербахче " и извежда отбора до трето място в турското състезание. В Истанбул не устоя повече от година. Продължава да се развива в " Карсруе ", " Аданаспор " и " Инсбрук ", преди да се реалокира в " Аустрия " Виена през лятото на 2003 година Приключението му там също не продължава дълго - той е уволен през март, без значение че тимът е водач в шампионата. Без него " Аустрия " приключва акцията на второ място, с точка по-малко от първенеца.

След като Руди Фьолер подава оставка като селекционер на немския народен тим, на поста застава различен някогашен нападател - Юрген Клинсман, чиято първа работа е да назначи Льов за собствен асистент. Тандемът Клинсман - Льов води Бундестима на " домашния " мондиал, приключил разочароващо за германците с отпадане на полуфиналите от Италия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Клинсман е уволнен, а към този момент понатрупалият задоволително опит Льов поема диригентската палка. На първия му огромен шампионат като народен селекционер - Евро 2008, извежда Германия до край, който губи с 0:1 от Испания.

На международното в ЮАР две години по-късно младията състав на Льов разрушава Англия с 4:1, след което разгромява Аржентина с 4:0 на 1/4-финалите. На полуфиналите обаче надалеч по-обиграния отбор на Испания се постанова с 1:0.

Снимка: Getty Images

Момчетата на Льов се радват на съвършен старт на Евро 2012 в Полша и Украйна, печелейки и трите си мача в груповата фаза, преди да победят с 4:2 Гърция на 1/4-финалите. Това бе 15-а поредна победа за отбора и нов международен връх. Нямаше обаче време за празненства, защото Бундестима отпада от конкуренцията след 1:2 от Италия.

Всичко обаче си пристигна на мястото през 2014 година Германия побеждава Португалия и Съединени американски щати и приключва наедно с Гана, преди да пребори с продължения Алжир на 1/8-финалите. Следва сложен триумф над Франция с 1:0 преди феноменалния полуфинал против домакина Бразилия, извоюван с разгромното 7:1. На финала против Аржентина Марио Гьотце прави Германия международен първенец за четвърти път.

На европейското във Франция през 2016-а германците още веднъж отпадат на крачка от финала след загуба с 0:2 от " петлите ".
Подмладената Германия завоюва първа Купа на конфедерациите (ГАЛЕРИЯ) Бундестимът победи Чили с 1:0 на финала в Санкт Петербург
При Йоахим Льов Германия печели първата си Купа на Конфедерациите през 2017 година В Русия експертът дава отмора на огромните си звезди и победи със състав, който елементарно може да мине за младежка групировка, а на хоризонта на международния футбол стартират да блестят звездите на Тимо Вернер, Леон Горецка и Ларс Щиндл.

Снимка: Getty Images

12 месеца по-късно обаче Льов и компания " катастрофират " на Мондиал 2018. Отборът, който е считан за огромния любимец за спечелването на купата, губи от Мексико и Южна Корея и за първи път в историята си отпадна още в груповата фаза.

Договорът на селекционера е продължен до 2022-а, а в това време назряват няколко абсурда в представителния отбор.
Подмладената Германия завоюва първа Купа на конфедерациите (ГАЛЕРИЯ) Бундестимът победи Чили с 1:0 на финала в Санкт Петербург
Още преди началото на състезание се появяват фотоси на Месут Йозил и Илкай Гюндоган с президента на Турция Реджеп Ердоган, а след срамното отпадане всички упрекват халфа на " Арсенал ", който в последна сметка не устоя и афишира отдръпването си от представителния отбор " поради расизъм и пренебрежение ".

Снимка: EPA

Няколко месеца по-късно Льов затвори вечно вратата на националния тим за трима от най-хубавите немски футболисти - Матс Хумелс, Томас Мюлер и Жером Боатенг, а съгласно локалните медии тези играчи са нарушили климата в съблекалнята, което значително повлияло на представянето на Бундестима в Русия.

През последните няколко дни още веднъж стартира да се приказва за правоприемник на Льов, а съгласно редица издания съвършеният претендент за поста е мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп, който неведнъж е казвал, че мечтае един ден да бъде селекционер на Германия.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР