Yettel публикува , в който очертава постигнатите за годината резултати

...
Yettel публикува , в който очертава постигнатите за годината резултати
Коментари Харесай

Yettel отчита сериозен напредък в дейностите си за устойчиво развитие за 2022 година

Yettel разгласява , в който обрисува постигнатите за годината резултати във връзка с четирите стратегически за телекома тематики – околна среда, хора, технологии за стабилно бъдеще и ръководство, учредено на честност и бистрота. Докладът затвърждава дълготрайния ангажимент на компанията към екологичното и обществено виновното ръководство на бизнеса.

Основен фокус през 2022 година Yettel сложи върху грижата за природата и околната среда и намаляването на електронните боклуци. Благодарение на напъните на компанията в тази посока, през миналата година операторът съумява да предотврати попадането на 20,3 тона електронни боклуци на сметищата. Принос към този резултат има и акцията „ Рециклирай и спести ”, която стимулира потребителите да предадат за преработване или корекция остаряло електронно устройство. В рамките на акцията телекомът регистрира трикратно нарастване на събраните устройства през 2022 година спрямо миналата година. Амбицията на компанията е в идващите пет години да не допусне 127 000 кг. остарели електронни устройства да попаднат на сметищата.

Развитието на технологиите за стабилно бъдеще също е измежду акцентите в отчета на Yettel. Със своите софтуерни решения в интерес на бизнеса, хората и околната среда, компанията способства за развиването на цифровата стопанска система на страната посредством обезпечаване на сигурна 5G съгласуваност. В отчета си телекомът регистрира, че през 2022 година 5G мрежата на Yettel към този момент има покритие от 59.2% на популацията, спрямо 49% през 2021 година Тази година (2023) мрежата на Yettel получи и шести пореден  документ за качество Best in Test от интернационалната самостоятелна компания за относителен разбор umlaut, част от Accenture. Сред софтуерните нововъведения е и електронно сключване на документи във всички магазини на телекома. Така единствено за една година Yettel съумява да спести 35 тона хартия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР