Yettel България ще оспорва пред Комисията за защита на конкуренцията

...
Yettel България ще оспорва пред Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

Yettel България също ще оспорва придобиването на „Булсатком“

Yettel България ще оспорва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) оповестеното придобиване на водещия снабдител на платена телевизия у нас „ Булсатком “, от страна на „ Юнайтед груп “, който е притежател на „ Виваком “. По-рано през днешния ден, с остра реакция и безапелационна позиция за обжалване излезе и A1.

От Yettel напомнят, че Комисия за защита на конкуренцията към този момент проверява " скритото придобиване на надзор върху „ Булсатком “ от страна на „ Виваком “, осъществено без нужното позволение и при вероятно нарушаване на законодателството в региона на конкуренцията ". С оповестяването на договорката " всички подозрения, че това е прикрито придобиване на „ Булсатком “ от „ Виваком “ в нарушаване на Закона за защита на конкуренцията, се потвърдиха, макар че в изказвания до медиите „ Виваком “ назова настояването за възбрана на договорката „ голословно “, „ безпочвено “ и „ неуместно “, показват още от Yettel България

От компанията също са на мнение, че тази договорка би основала невиждана преобладаваща позиция за една телекомуникационна компания на пазара на телевизионни услуги и доста би навредило на конкуренцията при други като интернет, закрепени и мобилни телефонни услуги. " Това ще докара до неприемлива централизация на изключително висок пазарен дял – един участник ще управлява над 60% от националния пазар на разпространяване на телевизия и над 40% от пазара на достъп до интернет. ", показват от телеком оператора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР