Йерусалимската църква на Божи гроб Свето Възскресение“ отворя врати след

...
Йерусалимската църква на Божи гроб Свето Възскресение“ отворя врати след
Коментари Харесай

Църквата на Божи гроб отваря врати

Йерусалимската черква на Божи гроб „ Свето Възскресение “ отворя порти след двумесечно затваряне заради пандемията COVID-19, оповестиха християнските управляващи в светия град.



„ От през днешния ден това най-свято място още веднъж ще бъде налично за вярващите за визити и молебствия “,
обявиха духовните пастири на трите вероизповедания, които споделят мястото в известие в събота.

Те обявиха, че ще бъдат приложени ограничения за " отбягване на риска от ново разпространяване на инфекцията COVID-19 " . " В началото броят им ще бъде стеснен (до 50 души) и базиликата ще бъде налична единствено за тези, които нямат температура или признаци на зараза и носят подобаващи покрития за лице ", се споделя в изказването.

Посетителите ще би трябвало да носят маски и да поддържат разстояние два метра един от различен. Поклонниците ще бъдат помолени и да „ заобикалят всеки акт на лоялност, който може да включва физически контакт, като допиране и целуване на камъните, иконите, облеклата и личния състав в базиликата “, се прибавя в изказването.

Църквата беше затворена на 25 март преди празника Великден, като част от ограниченията, наложени за битка с разпространяването на вируса в Израел и палестинските територии.

Гръцката православна, арменска и римокатолическа деноминация споделят попечителството на свещеното за християните място.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР