ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Брат обмисляше самоубийство. Една сестра спря да

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Брат обмисляше самоубийство. Една сестра спря да
Коментари Харесай

Отчаянието за семействата на заложниците в Газа се задълбочава с изтичането на крайния срок за прекратяване на огъня за Рамадан

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Брат обмисляше самоубийство. Една сестра спря да върви на учебно заведение. Баща съвсем не приказва. С всеки минал ден роднините на заложници, държани в Газа от 7 октомври насам, се сблъскват с все по-дълбоко обезсърчение.

Техните очаквания бяха нараснали, че съглашението за преустановяване на огъня е близо, с цел да върнат някои от техните близки вкъщи до началото на Рамадан, свещеният за мюсюлманите месец, който стартира в понеделник. Но този всекидневен краен период изтече без никакво съглашение.

Обещанието на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за „ цялостна победа “ във войната против Хамас в този момент звучи празно за фамилиите на доста заложници след пет прочувствено изтощителни месеца.

„ Ние четем новините всяка минута. Египет споделя нещо, катарците споделят нещо друго, американците споделят, че договорката е близо, Израел споделя, че не е “, сподели Шарън Калдерон, чийто шурей Офер остава в плен. „ Опитваме се да четем сред редовете, само че не сме чували нищо за Офер от месеци. Нищо, което...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР