Йената поскъпва във вторник, а юанът се понижава на фона

...
Йената поскъпва във вторник, а юанът се понижава на фона
Коментари Харесай

Новият вирус в Китай удари юана, златото и йената печелят

Йената нараства във вторник, а юанът се намалява на фона на инвеститорското бягство от риска и спадането на азиатските акции поради разпространяването на новия ковид в Китай. По същата причина пораства цената на златото. Американският $ се трансформира леко по отношение на другите главните международни валути

Общата валута се тъгува през днешния ден сутринта по отношение на американската на равнище $1, 096за евро при $1, 095 за евро в края на миналата сесия.

В двойка с японските национални пари европейската в това време се разменя против 122,02 йени, в съпоставяне със 122,25 йени за евро в понеделник.

За един $ през днешния ден на пазара дават по 109,96 йени против 110,18 йени при закриване на търговията в понеделник.

Фунтът стерлинг във вторник сутринта коства 1, 3012 $ против 1,3010 $ в предходния работен ден и по 1,1727 евро в съпоставени с 1,1726 евро за паунд в понеделник.

Юанът се намалява по отношение на $ и на континенталния и на офшорния пазар, измежду като китайски здравен специалист сподели, че вирусът може са се предава от човек на човек и бе доказана четвърта негова жертва.

На континенталния пазар китайската валута поевтиня до 6,8920 юана за $ - най-малко от седмица насам. На офшорния пазар цената на китайските пари се намали 6,8978 юана за $.

След съвещанието си във вторник Банката на Япония продължи извънредно меките параметри на паричната си политика, както предвидиха множеството специалисти. Регулаторът обаче съобщи, че финансовите тласъци на държавното управление ще оказват помощ до известна степен да се форсира икономическото възобновяване в страната.

В момента лихвеният % по депозитите на комерсиалните банки е минус 0,1% годишно. Целевата рентабилност на десетгодишните държавни облигации в Япония е избрана на към нула (плюс или минус 0,2 процентни пункта).

Банката на Япония чака, че през актуалната фискална година, която ще завърши през март, Брутният вътрешен продукт ще нарасне с 0,8% при прогнозата от 0,6% през октомври. През идната финансова година се чака нарастване на Брутният вътрешен продукт с 0,9% спрямо предходната оценка на 0,7%.

Оптимизмът на Банката на Япония във връзка с икономическата обстановка ще оправдае запазването на настоящия курс на паричната й политика в обозримо бъдеще, считат специалистите.

Стойността на златото се покачва във вторник сутринта след разпространяването на нов вид ковид в Китай, което провокира увеличено търсене на по-надеждни активи, каквито са благородните метали.

Цената на февруарските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк набъбна с 5,55 $, или 0,36%, до Щатски долар 1,565.85 за тройунция. Мартенските Фючърси за среброто нарастнаха с 0,18% до $18,108 за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР