Йеменските бунтовници хуси са изстреляли балистична ракета по саудитска база

...
Йеменските бунтовници хуси са изстреляли балистична ракета по саудитска база
Коментари Харесай

Хусите в Йемен удариха с балистична ракета погранична военна база в Саудитска Арабия

Йеменските бунтовници хуси са изстреляли балистична ракета по саудитска база на граничната защита, ситуирана в южния саудитски град Наджран. Това разгласи представител на йеменските въоръжени сили, свързани с хусите, оповестяват международните осведомителни организации.

Според представителя хусите са блъснали щабквартирата на 19-та бригада на Националната армия в Бир Аскар, Наджран, с ракета " Бадр-1 ".

Добавя се, че десетки саудитски бойци са били убити и ранени при нападението, което е осъществено като " законен и натурален отговор на закононарушенията на саудитския режим ".

Няма публично удостоверение от Рияд по отношение на случая или за броя на жертвите.

Йемен е сцена на кръвопролитен спор сред държавното управление, ръководено от президента Абд Рабух Мансур Хади и шиитското придвижване хуси, подкрепяно от армейски елементи, лоялни на някогашния президент Али Абдула Салех, в продължение на няколко години. Хусите са подкрепяни и от Иран.

Международната коалиция, предвождана от Саудитска Арабия, прави въздушни удари против хусите по искане на Хади от март 2015 година насам.

Интензивните боеве сред двете страни доведоха до една от най-острите филантропични рецесии в света, като броят на жертвите е до 91 000 души, в това число десетки хиляди цивилни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР