Йеменските бунтовници хуси разпространиха видеозапис от пленяването на товарния кораб

...
Йеменските бунтовници хуси разпространиха видеозапис от пленяването на товарния кораб
Коментари Харесай

Ето как е бил пленен корабът с български моряци

Йеменските бунтовници хуси разпространиха видеозапис от пленяването на товарния транспортен съд " Галакси лийдър " с 25 души екипаж в Червено море. Сред похитените са двама българи - капитанът на плавателния съд  Любомир Чанев и старши асистент капитанът Данаил Веселинов.

Записът бе публикуван от телевизионния канал на придвижването " Ансар Аллах " на бунтовниците от йеменското племе хуси - " Ал Масира ", ден откакто проиранската формация отвлече кораба. Движението разгласи, че " плавателният съд е обвързван с Израел ".



" Галакси лийдър " (Galaxy Leader) е ръководен от японската компания " Нипон юсен ", само че принадлежи на " Рей кар кериърс ", английска компания, следена от израелския предприемач Ейбрахам " Рами " Унгар. На кораба има българи, мексиканци, украинци и филипинци, само че не и израелци, означи Агенция Франс Прес.



Бунтовниците в Йемен не са поставяли нови претенции в подмяна на освобождението на отвлечения транспортен съд. Системата за автоматизирана идентификация на похитения морски съд с двама българи на борда e изключена. Това удостоверяват данните за сателитно следене на уеб страницата " MarrineTraffic ". Иран отхвърли да е забъркан в отвличането на кораба, а от държавното управление в Токио оповестиха, че търсят пряк контакт с хусите.



От японската компания оператор разясняват, че той е пътувал без товар от Турция към Индия, където е трябвало да натовари коли.

Видеото може да видите
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР