Язвата на стомаха е често срещано заболяване. От нея страдат

...
Язвата на стомаха е често срещано заболяване. От нея страдат
Коментари Харесай

Храни, които се справят с язвата на стомаха

Язвата на стомаха е постоянно срещано заболяване. От нея страдат и млади, и възрастни хора. Тя би трябвало да се лекува неотложно. Ако не й се обърне внимание, може да докара до кървене или даже до дупки в червата или стомаха.

Традиционното лекуване на язви се основава на медикаменти, които от време на време провокират негативни странични резултати, като главоболие и диария. Но в някои случаи просто не можете да избегнете приема на стандартни медикаменти. Не забравяйте да се консултирате с Вашия доктор за диагноза и подобаващ проект за лекуване. В допълнение, можете да опитате някои елементарни, само че ефикасни естествени средства у дома, които ще оказват помощ за облекчение на болката и ще лекуват язвата.

Какви артикули ще оказват помощ при лекуването на язви?

банани

Бананите могат да оказват помощ за изцеление на стомашни язви, насърчавайки клетъчната пролиферация в стомаха. В допълнение, някои антибактериални съединения присъстващи в бананите, могат да инхибират растежа на бактериите, причиняващи язва. Бананите също укрепват стомашната лигавица и спомагат за понижаване на възпалението. Едно изследване от 1986 година, оповестено в списание Ethnopharmacology, допуска, че лекуването с бананов прахуляк освен покачва устойчивостта на лигавицата към улцерогените, само че и предизвиква заздравяването, като предизвиква клетъчна пролиферация.

зеле

Зелето е положително средство за стомашни язви. Като храна с млечна киселина, зелето подкрепя производството на аминокиселина, която подтиква притока на кръв към стомашната лигавица. Той оказва помощ в процеса на излекуване. В допълнение, зелето съдържа витамин С, който е потребен за битка с инфекцията H. pylori. Проучване, извършено през 2014 година, демонстрира, че воден дестилат от прясно зеле оказва помощ да се усили цената на рН на стомашния сок и по тази причина може да се употребява за лекуване на остри стомашни язви.

рецепта: Нарежете половин зелка на части, по-късно прибавете в блендера малко вода. Разбърква се до приемане на хомогенна маса. Пийте свеж сок преди хранене всеки ден в продължение на няколко седмици.

мед

Известно е, че медът е богата на антиоксиданти храна, която има разнообразни изгоди за здравето. Това включва понижаване на риска от сърдечни болести, инсулт, възстановяване на здравето на очите и даже елиминиране на някои типове рак. Освен това се счита, че медът предотвратява образуването и предизвиква заздравяването на доста рани, в това число язви.

Учените считат, че антибактериалните свойства на меда могат да оказват помощ в битката с H. pylori, което предизвика развиването на стомашна язва. Различни проучвания върху животни удостоверяват способността на меда да понижи риска от развиване на язва, както и да форсира заздравяването. / zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР