Язовците, ровещи се под железопътните релси, повредиха железопътния трафик в

...
Язовците, ровещи се под железопътните релси, повредиха железопътния трафик в
Коментари Харесай

Колапс в Нидерландия: язовци копаят под релсите и спират влаковете

Язовците, ровещи се под железопътните релси, повредиха железопътния трафик в Нидерландия, причинявайки анулация на влакове и затваряне на линии. 

Линията сред Den Bosch и Boxtel в южната част на страната беше затворена във вторник, откакто бозайниците прокопаха под релсите, съобщава BBC News. Властите споделиха, че не е ясно какъв брой дълго ще продължи казусът, защото язовците са предпазен тип в страната.

Джон Уопен, основен изпълнителен шеф на ProRail, компанията, която поддържа холандската железопътна мрежа, сподели, че това е вторият път за седмица, в който придвижването е спряно заради интензивност на бозайници. Той сподели, че може да отнеме доста време за разрешаване на казуса, защото операторите на влаковете се нуждаят от позволение да реалокират животните или да нарушат местообитанието им.

Одит, осъществен през последните дни, сподели, че язовците са станали доста по-активни в копаенето, което директно се отразява на сигурността на релсите, сподели ProRail. Поради такива тунели транспортните пътища могат да провиснат, което заплашва сигурността на железопътния трафик.


Железницата възнамерява да построи пясъчна могила, където язовците могат да копаят личния си дом. Снимка: Pixabay

Маршрутът Den Bosch-Boxtel-Eindhoven е значима връзка север-юг и трафикът на пасажери и товари по тази линия ще бъде пресечен най-малко до идващия вторник.

Изданието отбелязва, че този месец в северната част на Нидерландия язовци са копали и под железопътните релси в региона на Молкверум в провинция Фризия, вследствие на което придвижването по една от линиите е спряно за месец.

Железницата възнамерява да построи пясъчна могила, където язовците да могат да копаят личния си дом.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР