Язовирите в село Отец Паисиево, Община Калояново, са превантивно изпразнени

...
Язовирите в село Отец Паисиево, Община Калояново, са превантивно изпразнени
Коментари Харесай

Спасиха Отец Паисиево от потоп

Язовирите в село Отец Паисиево, Община Калояново, са превантивно изпразнени поради заплаха от преливане и прогнозите за поройни дъждове. Това заяви кметът на обитаемото място Валентин Абрашев. По думите му, единствено ден, откакто са били изпразнени оборудванията, над селото са се изсипали проливен дъжд и градушка в продължение на към час. „ Щетите са големи. Пороят разруши улиците, тук-там рововете доближават до метър. Десетки дървета са паднали на земята. Реколтата от ябълки и круши е унищожена. Градушката ги удари и нищо не става от тях. Добрата вест е, че няма потърпевши хора и че падналите дървета не са нанесли толкоз доста провали. В момента в селото работи булдозер, който подравнява улиците, с цел да може да се минава умерено по тях “, изясни Абрашев пред " Фокус ".

По думите му, в този момент язовирите се поддържат изпразнени. По-голямото количество вода, придошла в селото от деретата, бе поето от язовирите.

В село Отец Паисиево има два язовира и в случай че с тях стане нещо и прелеят, прилежащото село Сухозем ще бъде заличено.
„ Правим всичко по силите и държим язовирите изпразнени. Вече не е както преди и има кой да дава отговор за тях. В долния язовир има малко вода, тъй като въпреки всичко е рибарник. Надяваме се да няма сходен проливен дъжд “, акцентира Абрашев. Той уточни, че бурята в събота е съборила и стени, и комини на остарели къщи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР