Язовирите не са причина за човешките жертви при наводненията в

...
Язовирите не са причина за човешките жертви при наводненията в
Коментари Харесай

След проверката: Язовирите не са причина за наводненията в Бургаско

Язовирите не са причина за човешките жертви при наводненията в Бургаско, разливът от тях е в аграрни земи. Това е посочила сложна инспекция на Държавната организация по метрологичен и механически контрол.


Експертите са открили, че има преливане и постепенно разрушение на части от язовирни стени на няколко каскадни водоема в община Камено.

Четирите микроводоема " Чанаджик " са прелели вследствие на изобилните превалявания, като някои от тях са били празни преди началото на дъждовете.

Водата се е оттекла към бент. " Чотората ", който има непрекъснато видеонаблюдение. На него се вижда, по какъв начин към 2 часа в нощта против 25 октомври стартира да приижда вода, която носи пръст, шубраци и дървета. Стига се до преливане през короната на язовирната стена и водата се разлива в аграрни земи. Въпреки това оборудването задържа главната водна маса и не се стига до цялостно разрушение на стената.
 Нова версия за наводнението в Бургаско: Язовир Нова версия за наводнението в Бургаско: Язовир "Чотората " не е бил изтърван
Появи се нова версия за наводнението, довело до трите жертви в Бургаско. Язовирът "Чотората " край село Трояново не е изтърван преди дъждовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР