Язовирите на територията на Област Пазарджик са в добро техническо

...
Язовирите на територията на Област Пазарджик са в добро техническо
Коментари Харесай

ДАМТН: Язовирите на територията на област Пазарджик са в добро техническо състояние

Язовирите на територията на Област Пазарджик са в положително техническо положение, като имат задоволително свободен размер, който да поеме пролетните дъждове. Това стана ясно по време на съвещание на Областния съвет за развиване на Област Пазарджик.

В него присъединяване взеха заместник-председателят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ген. Кирил Войнов и началникът на районен отдел „ Южна Централна България “ към Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “ ген. Йордан Кюмюрджиев, по покана на регионалния шеф на региона Стефан Мирев.

В хода на работната среща управлението на организацията показа резултатите от инспекциите на територията на региона от началото на миналата година до през днешния ден.

Инспекторите на ДАМТН са направили над 100 броя инспекции на язовири на територията на пазарджишка област, като са издадени 85 наставления. Важно е да се подчертае, че в тази численост влизат всички неизправности установени при инспекциите на водните уреди, като доста от язовири са с повече от едно нарушаване, а забележителна част от тях са наставления по документите.

По време на полемиката бяха разисквани и идните промени в Закона за водите, както и опцията за прехвърлянето на общинските язовири към новото дружество „ Управление и стопанисване на язовири “. Коментиран беше и казусът с язовирите, които са с неизяснена благосъстоятелност, като в пазарджишка област е открит единствено един подобен водоем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР