Язовир Студена, чието пресъхване доведе до режима на водата в

...
Язовир Студена, чието пресъхване доведе до режима на водата в
Коментари Харесай

Язовир Студена продължава да губи обем, но с по-бавни темпове

Язовир „ Студена ”, чието пресъхване докара до режима на водата в Перник, продължава да губи от размера си, само че това става с по-бавни темпове. Това заяви пред bTV кметът на града Станислав Владимиров, представен от БГНЕС.
Обемът на язовира сега е към 4 милиона кубични метра. Продължават напъните за прихващането на спомагателни води, които да покачат равнището – през днешния ден чиновници на локална работа за защитна на популацията ще търсят способи за изпомпване на вода от околни пещери.
Перник е на още по-строг режим на водата от петък. От края на предходната седмица перничани и живеещите в покрайнината ще имат вода по 8 часа, вместо по 10 часа в денонощието. В града беше оповестено и бедствено състояние в събота. То е въведено като изключителна мярка, с цел да могат да се случат по-бързо незабавни спешни и строително-монтажни работи, които да усилят притока към бент. „ Студена ”.
Бедственото състояние е в действие 7 дни – до 29 декември, само че при нужда ще бъда продължен срокът. Перничани възстанаха и стачкуваха в събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР