Язовир Камчия е пълен и в следващата година водна криза

...
Язовир Камчия е пълен и в следващата година водна криза
Коментари Харесай

Емил Димитров: Водна криза по Черноморието няма да има

Язовир " Камчия " е цялостен и в идната година водна рецесия по Черноморието няма да има. Това разгласи екоминистърът Емил Димитров след среща в Бургас, на която участва и районният зам.-министър Николай Нанков.

Според екоминистъра язовир " Камчия " е напълнил размера си и няма заплаха от изсъхнал режим в региона. В момента язовирът е с размер от 174 млн. кубични метра - задоволителни да обезпечат водоснабдяването в цялата област.

" Въпреки неналичието на риск от наводняване сега се построяват пречиствателни станции и нов водопровод на другите два язовира в региона " Ахелой " и " Порой ". Те ще се употребяват като различни водоизточници при положение на рецесия. Няма да има рецесия по Черноморието, тъй като язовирът е цялостен. Не единствено тук, само че и в Северното Черноморие. Ще имаме вода и за индустрията през язовир " Георги Трайков ". Тези два язовира, които сега закачаме, са една голяма облага за Бургас, да може една година да изкара даже и " Камчия " да не подаде вода към вас ", съобщи Емил Димитров.

От своя страна министър Нанков съобщи, че до края на деня Автомагистрала " Люлин " ще бъде отворена за придвижване в посока Перник.

" Всички пътни прави, по които има заплаха от срутища, ще бъдат затваряни до цялостното им обезопасяване. За страдание, в този интервал с изключение на спешни и палиативна действия не могат да бъдат осъществявани. Но в границите на пролетните и летните месеци има заделен бюджет от миналогодишния подобен във връзка с обмрежвания, обрушвания и работа с аплинисти по тези сектори ", уточни Николай Нанков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР