Яйцата са най-пълноценната храна за бременните, като намаляват вероятността от

...
Яйцата са най-пълноценната храна за бременните, като намаляват вероятността от
Коментари Харесай

Яйцата са най-пълноценната храна за бременните

Яйцата са най-пълноценната храна за бременните, като понижават вероятността от прибързано раждане, ниско тегло на бебето и меланхолия на майката, заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на експерти, анализирали 18 проучвания на тематика бременност и консумация на яйца.

 
Богатият хранителен състав на яйцата обезпечава повече от значимите за бременните витамини и минерали , като желязо , йод , вит. В12 , вит. D , фолати .
 Яйцата са най-пълноценната храна за бременните Яйцата са най-пълноценната храна за бременнитеThinkStock/Getty Images
" Яйцата съдържат протеини, лесноусвояеми хранителни субстанции, те са един от дребното естествени източници на вит. D, който е доста значим за бременните “, изяснява диетоложката Кордилия Удуърд от авторския екип.

 Яйцата са най-пълноценната храна за бременните Яйцата са най-пълноценната храна за бременнитеThinkStock/Getty Images-->
„ Те съдържат също дребни количества мастни киселини с дълги вериги, присъщи за морските храни, които се свързват с по-голямо тегло на бебето, по-нисък риск от прибързано раждане и понижена заплаха от меланхолия за майката ".
 
Желязото в яйцата е доста значимо за бременните дами, тъй като нормално те страдат от дефицит на минерала, което води до мощна отмалялост.
 Яйцата са най-пълноценната храна за бременните Яйцата са най-пълноценната храна за бременнитеThinkStock/Getty Images
Само едно яйце на ден обезпечава цялото належащо количество от вит. В12 за бременните, а той като се изключи че е значим за нервните кафези и кръвта, взе участие в синтеза на ДНК - генетичния материал за всички кафези, в това число и тези на растящия фетус. 
 
Две яйца на ден обезпечават 55 микрограма фолати, само че бременните дами отново би трябвало да пият добавки с фолиева киселина през първите три месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР