Яйцата са най-ефективният ценови източник на холин, витамин А и

...
Яйцата са най-ефективният ценови източник на холин, витамин А и
Коментари Харесай

Колко яйца може да изядете, без да навредите на здравето си

Яйцата са най-ефективният ценови източник на холин, витамин А и витамин D.
Това може да е краят на публикацията и с възприятие на задоволство да се върнете към заниманията, а може да е разбиране в достолепията на яйцата.
 

Учените, провели огромен разбор на данни от доста страни от разнообразни континенти, съчетавайки историята на 177 000 индивида. В тях, те не са разкрили нарастване на % на сърдечно-съдови болести или гибел измежду хора, които нямат тези болести или диабет.
Те също следят връзка сред потреблението на яйца или диетичния холестерол и равнищата на липидите в кръвта.
За страдание, тези открития се основават на едно яйце дневно, което е непретенциозно, съгласно стандартите за културизъм.
Това обаче е доста повече, в сравнение с учените ни показват като резултати от предходни опити с яйца.
Мнозина допускат безвредно да се употребяват 1,5 яйца на седмица, което е изцяло безвредно.
За тези които упражняват с повдигане на тежести е добре да знаят, дали е безвредно да употребяват 4-6 яйца дневно няколко пъти седмично?
Защо са потребни яйцата
 Десет храни, които забавят стареенето Десет храни, които забавят стареенето
Искате да изглеждате млади и красиви на всяка възраст и да бъдете здрави и дейни допустимо най-дълго. Нека ви кажем, кои артикули пома...
Добре знае се, че диетичният холестерол има дребен резултат, върху общия и неприятния LDL холестерол.
Фосфолипидите в яйцата (клас липиди, от които се образуват клетъчните мембрани) покачват равнището на добър холестерол, което обезврежда вероятните отрицателни резултати на яйцата.
Замяната на въглехидрати с яйца (както всеки протеин) усъвършенства липидите в кръвта, намалява кръвното налягане и понижава риска от сърдечни болести.
Фосфолипидите на яйцата могат, както да засилят, по този начин и да обезвреждат възпалението, което е доста самостоятелно. Възможно е понижаване на възпалението при пациенти със затлъстяване и леко увеличение на възпалението при слаби хора.
Яйчният жълтък е с високо наличие на лутеин и зеаксантин, два полифенола с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
 Храни богати на мелатонин - хормонът на младостта и жизнеността Храни богати на мелатонин - хормонът на младостта и жизнеността
Мелатонинът е хормон, създаван в човешкото тяло. Той има значим резултат, върху хората. Грижи се за организма, като контролира кръвното, щ...
И по този начин, какъв брой яйца можете да ядете безвредно?
И по този начин, изхвърлете предпазливостта и консумирайте яйца във всякакво количество? Трудно е да се каже сигурно, защото не е имало нито едно изследване, в което на субектите да им било разрешено да изправят пред кокошарника всеки ден.
Нека вземем решение с логичност. Първо, както към този момент споменахме, диетичният холестерол няма съвсем никакъв резултат, върху равнищата на холестерола в кръвта. Черният дроб и червата създават 80-85% от всичко належащо за производството на клетъчни мембрани и хормони - витамин D, жлъчна киселина и други Останалото получаваме от храната.
Тялото е в положение независимо да се приспособи в избрани граници, тъй че в случай че дребното холестерол, които се доставя с храна, то ще създаде повече. И назад, в случай че консумирате доста холестерол, това ще понижи производството.
Нивото на неприятния холестерол се въздейства доста по-значително от други фактори - не количеството на диетичния холестерол, а неприятното хранене, дефицитът физическата интензивност и наднормено тегло.
 БАБХ с инспекции в детските кухни и столовете в учебните заведения БАБХ с инспекции в детските кухни и столовете в учебните заведения
Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) ще извърши инспекции в детските кухни майки и учебни столови бюфети, както и всички...
Все още няма доказателства, че намаление равнищата на холестерола удължават живота. Всъщност, когато холестеролът падне под 180 mg, което множеството лекари смятат за обикновено, смъртността стартира да пораства.
Смята се, че наситените мазнини покачват равнищата на холестерола и яйцата са с високо наличие в тях. И още веднъж статистиката пречи. През 1991 година изследване, финансирано от Американската хирургична работа, открило, че премахването на наситените мазнини като цяло е обвързвано с двуседмично нарастване на междинната дълготрайност на живота на мъжа или дамата.
Яжте яйца!
Яжте колкото желаете. Ако предпочитате внимателния метод, тогава ограничете огромните количества на яйца до 6-12 не повече от няколко пъти седмично и на закуска покрийте своите протеинови потребности с шейк от добър остарял суроватъчен протеин.
Бъдете здрави, развивайте се, хранете се и се грижете за мускулите си!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР