Яйцата са едни от добрите продукти с най-много хранителни вещества.

...
Яйцата са едни от добрите продукти с най-много хранителни вещества.
Коментари Харесай

Кога не трябва да ядете яйца

Яйцата са едни от положителните артикули с най-вече хранителни субстанции. Но също толкоз значим аспект е високата степен на асимилиране на техните витамини и минерали в организма. Диетолозите имат съответни рекомендации по кое време и по какъв начин да се ядат яйцата.

Трябва обаче да се означи, че до момента в който някои диетолози споделят, че можете да ядете по три яйца дневно, други настояват, че би било идеално да ядете единствено шест жълтъка на седмица. Или като цяло яжте единствено белтъците.

Всички са съгласни обаче с едно нещо, изрично не би трябвало да се включва този артикул във вечерното меню.

Защо са потребни яйцата за човешкото здраве?
Пилешките яйца са богати на витамини А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, D и Е и минерали като калций, фосфор, магнезий, желязо, цинк, аминокиселини, които форсират метаболизма и протеини, които елементарно се усвояват от тялото. Освен това те съдържат холин и инозитол, хранителни субстанции, нужни за добра мозъчна функционалност.

Въпреки това благосъстояние от хранителни субстанции, които са потребни за оптималната функционалност на тялото, специалистите предлагат да се ядат яйца в много лимитирано количество. И да ги изключете изцяло вечер.
Защо не се предлага да ядете яйца за вечеря?
Жълтъкът на яйцето съдържа огромно количество холестерол, към 280 мг. Това е макар обстоятелството, че оптималната дневна доза е 300 мг. От друга страна, белтъкът съдържа доста протеини и на практика няма холестерол.

Ето за какво, в случай че сте почитател на ястията с яйца, пробвайте се да консумирате единствено белтъците, най-малко понякога. Не на вятъра специалистите предлагат да се ограничи потреблението на жълтъци до шест броя на седмица.

Трябва да се означи, че равнището на " неприятния " холестерол в кръвта не се трансформира след ястие на яйца, при изискване, че те се подготвят по избран метод. Тоест, не пържени в масло, а варени или поширани, или под формата на омлет, на пара или във фурната.

Повишените равнища на холестерол не са единственият разочароващ аспект на яденето на яйца. По предписание протеиновите храни са мъчно смилаеми.

През нощта процесът на храносмилане се забавя и това е главната причина, заради която не можете да ядете този артикул за вечеря. В противоположен случай може да получите гастроезофагеален рефлукс и отичане на корема.

Ако обаче има най-малко три часа сред последното хранене и лягане, можете да хапнете варено или поширано яйце за вечеря.

След като научихте за какво не би трябвало да ядете яйца вечер, запомнете следното предписание: в никакъв случай не ги комбинирайте с тежка нездравословна храна.

Избягвайте да комбинирате бъркани яйца с бекон или сирене. В последна сметка такива ястия носят със себе си както непотребни килограми, по този начин и високи равнища на холестерол, написа Zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР