Явор Симов - дългогодишен криминален репортер на БНТ - представи

...
Явор Симов - дългогодишен криминален репортер на БНТ - представи
Коментари Харесай

Кандидатът за генерален директор на БНТ Явор Симов представи концепцията си пред СЕМ

Явор Симов - дълготраен престъпен кореспондент на Българска национална телевизия - показа пред Съвет за електронни медии концепцията си за малкия екран състезанието за общоприет шеф. Симов бе третият от общо шестима претенденти, които медийният регулатор изслуша през днешния ден. Презентациите на останалите трима претенденти са на следващия ден, 4 юли.

Пред Съвет за електронни медии Симов уточни, че нелекото финансово положение на малкия екран, което стана централна тематика в чуването на всички претенденти до момента, се дължи на прекачване на остарели отговорности (главно към НУРТС) от предходни финансови години. Той уточни, че финансирането би било устойчиво, в случай че има положително наличие. То пък би трябвало да се създава от хората вътре в малкия екран, счита той. Звената в Българска национална телевизия да се управляват от мениджъри, а не от шефове, предлага още претендентът. Той уточни, че е нужно и да се ускори работата на рекламните отдели, като се обособят такива и към районните телевизионни центрове.

Авторитетът на Българска национална телевизия в последните години е срутен, установи Симов.

Той не планува внезапни съкращения или структурни промени, стана ясно от представянето му. Обяви се за намерено ръководство и за това всеки да има достъп до генералния шеф.

Симов сложи акцент и върху уебсъдържанието на медията.

Той предлага всеки работен ден Българска национална телевизия да излъчва тематични излъчвания - за стопанска система, право и други, а в почивните дни стратегиите да са по-леки и развлекателни, да вземем за пример за туризъм.

Утре Съвет за електронни медии ще изслуша останалите трима претенденти - Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Изборът ще стане явен в петък, 5 юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР