Явор Божанков беше мой студент, посипвам си публично главата с

...
Явор Божанков беше мой студент, посипвам си публично главата с
Коментари Харесай

Пламен Киров: Явор Божанков беше мой студент, посипвам си главата с пепел, че го пуснах!

Явор Божанков беше мой студент, поръсвам си обществено главата с пепел, че го пуснах!

Това съобщи в ефира на БТВ конституционалистът проф. Пламен Киров във връзка " законотворчеството " на депутата Явор Божаков, който изненада с следващото си безумство - внася закон за орязване пълномощията на президента за ограничение на съветското въздействие.


Не желая да разясня изявления на клетия Явор Божанков. Никакъв експерт не е по право, още по-малко по конституционно право. Аз съм му бил учител и той е една от огромните ми неточности, тъй че си поръсвам главата с пепел тук в ефир!

 

Президентът ще освободи основния секретар на Министерство на вътрешните работи, уточни още проф. Пламен Киров, учител по конституционно право, който разяснява трусовете в силовото министерство.

Вчера основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подаде оставка, откакто министърът на вътрешните работи изиска освобождението му от поста, а президентът Румен Радев отхвърли да го уволни.

 

Има концепция на " не-коалицията " за ограничение на конституционните пълномощия на президента, уточни проф. Киров. Всичко се случва, както е казано в записа на Политическа партия, огласен от Радостин Василев. Има една поговорка " фрагментите вземат решение всичко ", напомни Киров. 

  

Указът за освобождение на основния секретар Петър Тодоров допускам ще се издаде в 7-дневен период, само че може президентът малко да го забави, е мнението на конституционалиста доцент Наталия Киселова в ефира на Нова телевизия.

Експертът изясни, че е трябвало авансово единодушието на президента, преди да бъде решено да бъде поискана оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

" Вижда се една целенасочена активност във връзка с органи, интензивно участващи в организирането на изборите. Явно много старания ще бъдат вложени за изборите, само че съгласно мен трябваше тези промени да се забавят, с цел да няма подозрения, че ръководещите желаят преимущество на изборите ", счита тя.

 

" Един човек не може да бъде длъжен да извършва служба, на която не желае да бъде повече. Той няма по какъв начин да работи дейно в такава среда. Чест му прави на Петър Тодоров, че си подава оставката ", разяснява доцент Стойчо Стойчев.

 

Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър, счита, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е попаднал във време на тежко политическо опълчване. Според него Петър Тодоров се е държал по този начин, че все едно го няма. Министърът има право да избира екипа си, по мнението му. 

Емануил Йорданов обърна внимание, че като обявявал оставката си, Тодоров декларирал: " Аз като български военачалник... ". Само за това може да бъде уволнен, тъй като Министерство на вътрешните работи от дълго време е девоенизирано. 

 

Тихомир Стойчев, някогашен шеф на ЦСБОП, уточни, че е нужно да се обърне съществено внимание на системата за сигурност. Естествена е реакцията на основния секретар, който не желае да се трансформира в плашило, което всички да бият, съобщи той. Неадекватността на решенията идва от това, че не се познават системите, по мнението му. Нямаме високо способени фрагменти, посочи Стойчев. Той предвижда безпорядък.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР