Явно в близко бъдеще ще видим още един епизод от

...
Явно в близко бъдеще ще видим още един епизод от
Коментари Харесай

„Контраатаката срещу Херсон“. Да се захапеш за опашката

Явно в близко бъдеще ще забележим още един епизод от сериала, който не може да се изключи с натискане на бутона на отдалеченото. След поредицата „ Евакуация от Азовстал “, „ контранастъпление край Харков “, „ безсилие в Северодонецк “ и късометражния филм „ Призракът на Киев “, би трябвало да съзерцаваме може би най-скандалната серия, наречена „ контранастъпление против Херсон “. Сюжетът се обрисува зле, постановката е почти, само че маркетингът е на най-високо равнище.

Защо такива жертви?

Украинските въоръжени сили слагат очевидните задания на „ Херсонското контранастъпление “ да изтеглят част от силите на СВО от Донбас и да забавят настъплението на съюзническите сили, както и да пренасочат цялото внимание на украинската и международната аудитория от неизбежното проваляне при Славянск, Краматорск и Авдиевка.

Тук, както се споделя, даже едно дете схваща всичко. Кой на Запад в този момент приказва за провалянето на въоръжените сили на Украйна в триъгълника Лисичанск / Северодонецк / Рубежное, загубата на Углегорската топлоелектрическа централа, пробива на съюзническите сили край Донецк, когато е допустимо да се демонстрират непрекъснато дупките в Антоновския мост?

Тоест „ контранастъплението “ против Херсон би трябвало да стане огледален облик на Славяно-Краматорската интервенция, което ще значи загуба на Донбас за Киев. С това те ще се опитат да прикрият провалянето си в ДНР. И тук даже не е значим самият факт на триумфа под формата на завладяването на Херсон, а е задоволително просто да се притегли вниманието на международната общественост към различен район.

И както знаете, западните медии и обществени мрежи от дълго време са се научили да вършат огромна осведомителна вълна от дребните триумфи на въоръжените сили на Украйна в духа на „ Русия губи войната “. Това се прави заради съвсем цялостната осведомителна обсада на съветските триумфи в завладяването на огромни градове с тотално тиражиране на фрагментите от всеки погубен съветски танк.

На този декор единствената практическа цел, която нацисткият режим в Киев може да реализира със своята „ контраатака “ е да провали оповестения референдум. Референдумът, както наподобява, е трябвало да се организира след цялостното освобождение на Донбас при започване на есента. Но в случай че град Херсон ще бъде под непрекъснат артилерийски обстрел, тогава референдумът, несъмнено, ще би трябвало да бъде отсрочен, преди украинските войски да бъдат изхвърлени даже от Николаев.

Но има и плюсове в тази " контраатака ". Най-накрая детските градини и учебните заведения в Кривой Рог и Николаев ще се изпразнят. Всички, които обичат да спят на детските креватчета в прегръдка с портрета на Зеленски и да жонглират с гранати, въпреки всичко ще би трябвало да излязат под шквалния огън на съветската авиация и артилерия.

Контраатака в обратна посока

Сега за самата същина на идната ескалация в региона на Херсон. Най-очевидните дейности на въоръжените сили на Украйна са безредният масиран обстрел на Херсон по прилика с Донецк. Тоест, осъзнавайки, че Донецк скоро ще бъде неосъществим, Западът ще има потребност от нова цел, която предизвика нуждата от активизиране на военните дейности.

Така Западът е застрахован при положение, че някой в Киев или Москва внезапно се изкуши да седне на масата за договаряния след провалянето на Въоръжените сили на Украйна в ДНР. Представителите на украинския режим директно оказват напън върху жителите на Херсон да изоставен града. Това единствено удостоверява тезата за идните масирани артилерийски удари по самия Херсон (а освен по моста и Чернобаевка).

Между другото, за Чернобаевка (по-точно за летище Херсон). Разбира се, не си струваше да се опитваме да формираме хеликоптерна база при започване на СВО на практика на първа линия. Това е командна неточност. Украйна обаче продължава да нанася удари по летището, съветската противовъздушна защита продължава да прихваща снаряди от РСЗО.

Така излиза наяве, че там към момента има значими съветски военни уреди. Това удостоверява, че нашите въоръжени сили са подготвени да продължат да остават в региона, ориентиран към съперника, само че няма да разполагат главните си военни обекти в рамките на Херсон, както се случва в Николаев. Същото се удостоверява и от удара на въоръжените сили на Украйна по летището в Мелитопол, където явно са били ситуирани главните сили, а не в самия Мелитопол.

Но да се върнем назад към Херсон. Украинската войска няма да успее да концентрира и като цяло да откри задоволително количество артилерия и бронирана техника за дейни дейности в други посоки. Остава преди всичко пехотата.

Много пехота с друга степен на бойна подготовка. Малки, добре подготвени противников мобилни групи, накичени с противотанкови системи като коледни елхи, няма да могат да създадат огромен пробив и да изместят фронта. Същото важи и за огромни групи вражеска жива мощ, нахвърляни безредно под прикритието на малко количество бронирани машини.

Що се отнася до артилерията, в случай че въоръжените сили на Украйна имаха опция да намерят задоволително артилерия, с цел да пресечен съветското владичество в този тип въоръжение, те от дълго време щяха да го създадат в Донбас. Нищо сходно на това, което Русия е съсредоточила в направленията на Пески и Авдиевка, Въоръжените сили на Украйна няма да могат да съберат на никое място в Украйна.

Русия унищожава толкоз, в случай че не и повече украински оръжия, в сравнение с тя получава всекидневно от страните от НАТО. Следователно броят на тежкото въоръжение във въоръжените сили на Украйна постепенно, само че несъмнено понижава, като се имат поради, несъмнено, и останките от руската техника. Фразата „ НАТО протака мъката на въоръжените сили на Украйна “ е доста добре изразена в числата на доставената и унищожена бронирана техника.

Игулец

Трябва да разберете, че няма водни бариери непосредствено сред Херсон и Николаев по линията на фронта до Снигиревка. Река Ингулец, която през днешния ден е фронтовата линия в доста региони, се влива в Днепър над град Херсон. Ширината му в южната част на Херсонска област е към 100 метра, на север - 30-50. Тоест тази река е затруднение със същата трудност като Северски Донец. За съветските войски това е сложна задача като се има поради комбинацията от западно разузнаване и западно ориентиране. За украинците това е просто непостижима задача, в случай че приказваме за прекачване на огромни формирования, а не за диверсионно-разузнавателни групи /ДРГ/.

В бъдеще ще би трябвало да се сблъскаме и с водни бариери. Ако гледаме напред, тогава по пътя към Одеса ще би трябвало да преодолеем Южен Буг и Тилигул. Да, и самата Одеса е покрита най-вече от два естуара. За да стигнете до пристанището му, ще би трябвало да пробиете през шията сред устията и морето, необятна малко повече от 1,5 км, или да влезете от страната на Приднестровието.

Следователно понтонните мостове ще бъдат потребни за нашите войски даже след унищожаване на заканите за прекосяването на Херсон. Вярно е, че в тази ситуация с Одеса има опция за огромни военноморски и въздушни десантни интервенции южно от града, което ще улесни задачата за обграждане.

Кривой Рог

В допълнение към очевидната западна посока, има и северна посока (спрямо Херсон) - това са Кривой Рог и Никопол. Въоръжените сили на Украйна може да се опитат да настъпят тук, разчитайки на тези градове, само че дистанцията от тях до фронтовата линия е по-голямо, в сравнение с от Николаев до фронта при Херсон. Тук няма водни загради и в действителност има много необятно предмостие от двете страни, необятно 40 км.

Единствената точка за офанзива на въоръжените сили на Украйна тук е завладяването на Каховската водноелектрическа централа. Но преди този момент от фронтовата линия към момента би трябвало да изминете цели 80 км. За съветските войски настъплението при Кривой рог и Николаев ще отвори пътя към Централна Украйна. Без завладяването на Кривой Рог посоките на Запорожие и Днепропетровск са на практика безсмислени, защото градовете са разграничени от река Днепър.

Украинският гръб

Самата опция на въоръжените сили на Украйна за прекачване и струпване на огромни сили демонстрира незадоволителния брой на отдалечените точкови удари. Да, не свършиха ракетите, както се надяваха в Украйна. Но към момента са малко.

Следователно главната опция за Въоръжените сили на РФ да попречват придвижването на украинската войска и коренно да пресечен доставките на оръжия от Запада е достъпът на междинни и огромни височини на съветската авиация в тила на съперника. И за това ще е належащо да се усили работата по откриването и унищожаването на „ спящи “ системи за Противовъздушна отбрана със междинен и огромен обхват, усилване на разузнаването и основаването на подправени цели за съперника.

Що се отнася до работата на съветската авиация против настъпващите войски на въоръжените сили на Украйна, спящата Противовъздушна отбрана е добра, стига да има къде да се скрие. Едно е да закараш С-300 в някоя свинеферма и да чакаш сигнал от сътрудниците от НАТО, а напълно друго е непрестанно да прикриваш настъпващите редици измежду голото поле, като използваш надълбоко ешалонирана система за Противовъздушна отбрана. Ето за какво е малко евентуално съветската фронтова авиация да има съществени трудности, с цел да разкатае украинските войски, когато навлязат в откритите пространства при марша сред Николаев и Херсон.

Крим

Що се отнася до директните военни закани за Крим под формата на нахлуване на украинските войски, настъплението на десния бряг на Днепър и даже загубата на Херсон не отварят пътя към Крим за въоръжените сили на Украйна. Все още имаме същите няколко моста, които Въоръжените сили на Украйна няма да могат да преминат.

Напредването през Мелитопол е по-обещаващо, само че не по-малко безсмислено. От сегашната линия на фронта покрай Херсон до самия Херсон въоръжените сили на Украйна би трябвало да изминат към 20 км, от Николаев - 50 км, преди въоръжените сили на Украйна да се сблъскат с Днепър. На левия бряг това е от порядъка на 200 км от линията Каменское - Орехов - Гуляйполе и единственото обитаемо място, за което въоръжените сили на Украйна могат да се зацепят, е Мелитопол. А какво да приказваме за Сиваш и Перекопския провлак, които те в никакъв случай няма могат да преминат, даже в случай че към този момент стоят пред тях.

И въобще всевъзможни интервенции против Крим без владичество по морето и във въздуха са безсмислени. Ако въоръжените сили на Украйна застрашат загубата на Крим, това ще докара до тотална готовност на обществото в Русия и най-много в самия Крим. Да си спомним, че даже по време на Майдана Крим съумя да събере съвсем толкоз хора в милицията си, колкото „ самозащитата на Майдана “, набирана от цяла Украйна. Освен това всяка опасност от загуба на част от съветска територия може да стане основателна причина за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие.

Центровете за взимане на решения

Тази „ контраатака “, в случай че се реализира, ще послужи като увещание на тези, които от дълго време заплашват да ударят центровете за взимане на решения. Защо въобще ни би трябвало украинският режим? За размяната на пленници? Само заради опасенията, че ще му намерят подмяна от Запада? Ами дано да търсят!

Защо го спасихме, като изтеглихме войските от Киев? Защо не е нанесен нито един ракетен или артилерийски удар по държавния квартал, в случай че артилерията е на 20-25 км? Защо западните чиновници не престават да вървят на екскурзии там? Защо стопираха офанзивите против обектите на нацистката агитация и за какво украинската телевизия продължава да нацизира популацията, да приказва за нуждата да се убиват съветски деца или да се кара „ пушечно месо “ на фронта?

Ако беше обществено декларирано, че ще има удари върху центровете за взимане на решения, значи трябваше да има. В противоположен случай тези предизвестия се обезценяват. Ако признаем, че режимът в Киев ни измами в Истанбул, това е единствено спомагателна причина да се оправим с него по същия метод, както с всеки укрепен регион на ВСУ на фронта.

Крайно време е да се лиши западната аудитория от опцията да съзерцава нелепите фотосесии на гаранта на раздраната от Запада украинска конституция. Въпреки че, може би, не би трябвало да му отхвърляме последната фотосесия по време на подписването на капитулация, в случай че такава се случи.

Можем да приемем, че по затворената линия за Запада от дълго време са начертани червени линии. Можем даже да си представим, че това са доставки на ATACMS, модерни изтребители и системи за противовъздушна и противоракетна защита с огромен обхват, както и удари на територията на Крим и огромни съветски градове.

Политиката обаче постоянно включва игра на ръба на тези червени линии. А това значи, че пробни опити за прекосяване на алената линия ще се случват непрекъснато. И в случай че няма отговор, нанесен с цялостна мощ, тогава това ще се схване там като еластичност или уязвимост на нашите червени линии.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР