Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се

...
Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се
Коментари Харесай

Румен Радев: Явно управляващата коалиция не чува хората

" Явно ръководещата коалиция не чува хората. Цените порастват, свадите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник ", това съобщи президентът Румен Радев от Неделино.

Държавният глава е там, с цел да открие Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и национална ария с интернационално присъединяване.

" Готвят се да подчинят политически Министерство на вътрешните работи и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развиване ", съобщи той.

" Аз почитам претекстовете на Петър Тодоров. Това е следващият заслужен експерт, заставен да напусне от ръководещите, които желаят да завладяват локалната власт посредством Министерство на вътрешните работи и да употребяват службите за тяснопартийни и персонални цели. Виждаме какво става сега с парите по проекта за възобновяване и резистентност ", разяснява още президентът.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подаде оставка в сряда. Предложението за отстраняването му бе направено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, само че президентът Радев отхвърли да освободи Тодоров. В последна сметка той самичък я подаде, а в петък съобщи, че Стоянов е изискал оставката след среща с Кирил Петков.

" Нека първо се срещна с кадровата информация на предлагането от държавното управление и тогава ще отговоря ", съобщи Радев по отношение на Живко Коцев, който бе препоръчан от вътрешния министър Калин Стоянов за основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Няма безусловно никакво значение какво приказва учен Денков. Важно е какво правят бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно е на всички, че страната се ръководи подмолно ", безапелационен бе Радев.

" На Шипка аз заявих, че 3-и март е алената линия на националното самообладание и ние ще защитим историята, достолепието и бъдещето си с всички демократични средства и, в случай че се наложи, посредством всенародно допитване ", сподели президентът по повод предлагането за промяна на националния празник.

" Когато страната се ръководи подмолно, тя е слаба. А когато страната е слаба, мафията е мощна ", съобщи той.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР