Явно целият сценарии бе да ми се вземе главата много

...
Явно целият сценарии бе да ми се вземе главата много
Коментари Харесай

Банов: Искат да ми вземат главата, но тя не пада лесно

Явно целият сюжети бе да ми се вземе главата доста по-рано, само че моята е здрава карловска глава и не пада елементарно. Информирал съм премиера и той ми сподели да кажа на хората какво се е случило, с цел да знаят. На апелите за оставка на Българска социалистическа партия няма да давам отговор. Ако съм за оставка, самичък ще си потегли. Това сподели през днешния ден министърът на културата Боил Банов на прескоференция в министерството

" Казусът с Ларгото не е инцидентен, ще сезирам прокуратурата " , отсече Банов.

В началото на годината от Българска социалистическа партия упрекнаха, че Министерството на културата е опростило 700 хиляди лева на фирми-строители на стадии от Ларгото като наказателна клауза за забавено осъществяване. По-рано през днешния ден пък споделиха, че от министерството са изпуснали периодите за обжалване по делото против изпълнителя на забавения ремонт на античния комплекс и желаеха оставката на Банов. А през вчерашния ден от министерството пък оповестиха, че шефът на дирекция „ Правнонормативна активност и публични поръчки “ Татяна Цветанова е подала молба за овакантяване предвид на резултатите по правосъдния иск към компанията реализатор на строителните действия на Ларгото.

“На 12 февруари, 10-ина дни след офанзивата към мен, в Министерство на културата на втора инстанция постъпва определение на съда, че губим делото против консорциума строител на Ларгото. Срокът за обжалване на документите е 12 март. До преди няколко дни това, което знаехме аз и което ми споделя основният секретар е, че чакаме насрочване на дело за трети стадий във Върховен касационен съд. Не ни е било обявено, че има друго развиване по делото също така ”, изясни Банов.

Преди няколко дни разбрах, че истината е напълно друга. Служителят, оторизиран от правна дирекция да води делото, е внесъл жалбата на 13-и, вместо на 12-и март. След 10 дни съдът е върнал, че е изтърван периода. От 12 март без правна дирекция да уведомят нито мен, нито основния секретар, оторизираният чиновник е внесъл жалене на това решение. По това, което виждам манипулативно се пробва да изясни, че документите са пуснати по пощата на 12-и. И в този момент по този проблем преди дни е решил съдът, продължи той. Обясни, че тези неща не минавали през него, а се движели от правния отдел и той по тази причина не знаел. Затова и съгласно него намесването на името му в разнообразни сюжети не било редно.

Аз персонално считам, че този акт е продължение във връзка това, което се случи от сигналите на Елена Йончева . Ако открием, че чиновници, разнообразни от тези, които са положили подписите си на документите, са взели участие в това, ще си носят отговорността. Аз персонално ще предам документите от нашето следствие в прокуратурата, сподели министърът.-->

Тези дейности не са инцидентни. Служителите, които стоят зад този акт, не са от 1-2 година Те работят тук от повече от 10 година Такава неточност е невъзможна, изключително в оня миг, безапелационен бе той. И акцентира, че това няма по какъв начин да се е случило със знанието му, най-малкото тъй като прокуратурата го проверява по случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР