Явно сега е моментът да го правят, опитите за дискредитиране

...
Явно сега е моментът да го правят, опитите за дискредитиране
Коментари Харесай

Павлова: Трябва да спрем да споменаваме думата корупция

Явно в този момент е моментът да го вършат, опитите за дискредитиране на държавното управление са факт, по пряк и косвен метод. Дискредитирането на държавното управление е явно предпочитание на опозицията и на избрани групи хора, това е тяхно права. Дискредитирането обаче носи извънредно отрицателен отзив за страната. Така министърът на европейското държавно управление на България Лиляна Павлова разяснява ситуацията с многочислените митинги, които ще станат факт през днешния ден, 11 януари, тъкмо когато на процедура публично се открива българското председателство на Европейски Съюз.

Трябва да спрем да се принизяваме, да загатваме думата " корупция ". Корупцията е чувство , изясни Павлова, която добави пред bTV, че във всяка европейска страна се случват митинги всеки ден.

Министърът дефинира за " надълбоко контрапродуктивно " търсенето на " конспирации " в убийството на предприемача Петър Христов. Нека не фокусираме вниманието, да сме спокойни – по този начин отговори тя на въпрос дали въпреки всичко не е от голяма важност, че такова знаково ликвидиране става тъкмо преди европредседателството и погубен е човек, доближен до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Вместо това Павлова сподели, че всички посетители на България би трябвало да спокойни и че сигурност има. Видяхме, че страни с най-високо равнище на развиване станаха жертви на терористични актове, никой не е застрахован, само че не би трябвало да се фиксираме и да живеем в боязън, добави тя.

България е призована и е приела роля на този транспортен съд " Европейски съюз ", на който, в бурното море, би трябвало да търсим консенсус сред 27 страни. Но това не значи, че би трябвало да спрем да се занимаваме с вътрешните си проблеми, сподели Павлова.

Същевременно зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов разяснява един от мъчителните за властта проблеми – със сваления билборд в София, който на британски език съобщаваше какви са заплатите в Министерство на вътрешните работи. Изключително е смешно махането на билборда на кръстовището на ул. " Гурко " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " в столицата, счита Кузманов, който подсети пред Нова телевизия какви билборди с послания по адрес на Бойко Борисов е слагал да вземем за пример Яне Янев преди години. Кузманов сподели и, че на започващата в този миг среща на служителите на реда с Борисов би трябвало да чуят безапелационни неща, че да се откажат от митинга си тази вечер .

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР